La cridà de les falleres majors, una invitació a compartir les festes amb harmonia i germandat, és l'acte amb què comença la programació del mes dedicat a les falles

El dissabte 15 de febrer, a les 6 de la vesprada, es reunien les 6 falles de Puçol en l'avinguda Molí de Vent, per a realitzar un cercavila per la població fins a arribar a la plaça enfront de l'ajuntament, on les falleres majors, les infantils, la Junta Local Fallera i l'alcaldessa Merche Sanchis van realitzar una crida a la sana participació en les falles d'enguany.

Precedits pels estendards d'Hostalets, Molí de Vent, Palau-La Torre, Picaio, l'Antiga Muralla i Camí la Mar, les sis falles de Puçol d'enguany, junt amb el de la Junta Local Fallera, tots els participants van desfilar en un cercavila conjunta per les avingudes Vaig moldre de Vent i València, el carrer Sant Joan i la plaça Joan de Ribera, per a assistir a la cridà.

Després d'ells, van arribar a la plaça les falleres majors infantils i els presidents infantils, junt amb els seus germans majors. Van entrar en l'ajuntament i des del balcó van dirigir les seues paraules al públic assistent: primer van parlar les infantils, amb discursos senzills i alguna xicoteta desorientació pels nervis; després les majors, amb discursos més elaborats, però pareix que això dels nervis no es cura amb l'edat.

La cridà va estar conduïda per María Muñoz, que ja té experiència com a fallera i com a presentadora, pel que no va tindre cap problema de nervis, encara que sí algun amb el micròfon sense fil, que no estava per la labor de fer arribar complets els textos de les protagonistes al públic de la plaça.

Després d'elles, va ser José Luis Muñoz, president de la Junta Local Fallera, l'únic home a parlar, qui va compartir les seues paraules amb la seua fallera major, Verónica Soriano. Finalment, l'alcaldessa Merche Sanchis va tancar el torn d'intervencions, en el que el denominador comú va ser la invitació a disfrutar amb harmonia, amb germandat… i si pot ser amb bon temps.

Una altra vegada tots junts en la plaça, van posar per a les fotos, van cantar l'himne i tots a sopar… que a la nit hi havia més actes, perquè arribava la nit d'albaes.

Però eixa és una altra història.

Informa i fotos: Sabín

fotos face fotos face 

159-pasacalle-presidentes

18 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  

Altres