Recital sobre l'obra de Vicente Andrés Estellés i ruta literària per València: els alumnes de l'institut saben com relaxar la tensió quan es troben en plena setmana d'exàmens

El dimarts 11 de febrer, els alumnes de 2n de Batxillerat d'Institut d'Educació Secundària de Puçol van visitar València amb dos motius: primer, van ser espectadors d'un recital poètic amb música sobre l'obra de l'autor valencià Vicent Andrés Estellés; i després, una ruta literària per alguns llocs emblemàtics de la ciutat… i tot això a pesar de tractar-se d'una setmana plena d'exàmens.

El grup d'alumnes de 2n de Batxillerat va estar acompanyat pels professors de l'institut Santi Cortés, Àurea García i Anna Rodrigo. La primera activitat es va dur a terme en el Centre Cultural Contemporani 9 d'octubre, on els alumnes van poder escoltar alguns dels poemes de Vicent Andrés Estellés.

Cal destacar que Estellés va ser poeta i periodista, i que està considerat com el poeta més gran del País Valencià des de l'època d'Ausias March i Roig de Corella. Entre les seues obres més destacades trobem el Llibre de meravelles i Mural del País Valencià. Precisament com a complement al treball realitzat en classe es va programar la visita al centre cultural.

La segona part d'esta excursió va consistir en una ruta literària contemporània en la que l'alumnat va visitar la Plaça Redonda, la Plaça del Patriarca, la Universitat Literària de València i la Plaça del Mocaoret, tot això a fi que els alumnes s'ameren d'este substrat literari i històric que és molt important per a ells… sobretot si tenim en compte que a final de curs han de realitzar la PAU (Prova d'Accés a l'Universitat). 

Informa i fotos: Assunta Sofia Rapido

fotos face

148-recital-estelles-4

12 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  

Altres