L'Antiga Muralla celebra el seu primer acte oficial després de la inauguració del seu casal

L'Antiga Muralla celebra el seu primer acte oficial després de la inauguració del seu casal

Quan arriba el mes d'octubre, els dissabtes nit es veuen invadits per les comissions falleres, perquè és el moment de realitzar les Proclamacions dels representants per al nou exercici faller. Enguany, Puçol compta amb una nova comissió i con una novedad: l'Antiga Muralla va celebrar la seua proclamació el diumenge al matí en compte de dissabte a la nit, com la resta de les comissions.

 

Prop de norantes bruses morats es congregaven el diumenge 18 d'octubre en les portes del casal de la nova falla de nuestra población: l'Antiga Muralla. Des de la seua creació, esta nova associació no ha parat de créixer, comptant ja amb més de 130 fallers en el seu cens, la majoria d'ells gent jovençà amb ganes de fer créixer una de les tradicions valencianes amb més arrelament en la nostra comunitat: les Falles.

El motiu de tal congregació era la celebració del primer acte oficial d'esta agrupació: la Proclamació de les seues falleres majors i presidents, acte per mitjà del qual queden oficialment nomenats, firmant l'acta i convertint-se així en els principals representants de la comissió, previ a l'acte de presentació que se celebrarà el pròxim 16 de gener del 2010.

A l'acte no sols van assistir fallers i falleres amb les seues bruses morats (color que identifica a esta nova comissió), també es van acostar fins al casal veïns, familiars, amics i membres de la corporació local, així com també la Junta Local Fallera de Puçol i les quatre comissions falleres.

Amb una traca i acompanyats d'una xaranga, los comisionados de l'Antiga Muralla eixien a les 10'30 del matí des del seu casal disposats a recórrer els carrers de la població per a procedir a arreplegar als que seran els seus representants del seu primer exercici faller.

En primer lloc es va arreplegar a què serà el president infantil, Joan Vicent Bosch. Després d'este, a la fallera major infantil, Ainhoa Artero i en últim lloc, a la fallera major, Helena Bayarri. El president de l'agrupació, Juan Miguel Bayarri va eixir des del casal, des d'on va procedir a arreplegar a cada u dels representants junt amb la resta de fallers.

Va ser un matí especial, no sols per ser el primer acte oficial, que ja és prou, sinó també perquè es va presentar l'estendard principal de la comissió, que va ser una sorpresa per a tots els fallers, de part del president infantil de la falla.

Una vegada en el casal, un vi d'honor a què tots estaven invitats, va donar pas a l'acte pròpiament dit, en el que cada u dels quatre representants va firmar l'acta de proclamació. Després d'açò, l'Himne de la Comunitat Valenciana i un xicotet castell van posar punt i final al primer acte d'esta nova comissió que ve amb moltes ganes de treballar pel món de les falles a Puçol, participant en tots els actes possibles i creant noves aportacions.

Informa: Aitor Caballer
Fotos: Javier Rivera

 

29 Octubre 2009
FaceBook  Twitter  

Altres