Puçol cada any més solidari

Puçol cada any més solidari

El 3 de setembre Puçol va ser més solidari que mai. Quasi dos mil persones es van reunir en la plaça del País Valencià amb motiu del Sopar Solidari que cada any reuneix a més públic. Després del sopar, un sorteig d'un pernil i un bingo popular van donar pas a l'acte solidari i a la posterior nit d’albades.

Puçol és un poble solidari i d'això ja ningú té dubte. Cada any és més la recaptació que s'obté del sopar popular, en la qual els diners arreplegats es destina a una associació del nostre poble el treball del qual és ajudar als altres. Enguany l'associació beneficiària ha estat Cáritas Interparroquial, que en aquests temps de crisis està fent una gran labor per a traure avant a famílies i persones que no tenen res.

1770 persones són les que es van inscriure durant els dies previs a les festes, abonant la quantitat de dos euros per persona, sent aquest un import insignificant per a cadascun de nosaltres i que a Cáritas fa un gran favor.

Però després del sopar, també un bingo popular, el sorteig d'un pernil i orxata per a tots, van tenir el seu espai en aquesta nit dedicada a la solidaritat.

Juntament amb la Comissió del 7 de Setembre, els festers de la Verge al peu de la Creu van recórrer les taules de la plaça venent cartons de bingo, un bingo que com no, també era solidari. Era la primera vegada que es realitzava alguna cosa així a Puçol, i la iniciativa va tenir molt èxit.

Es van aconseguir arreplegar 1200 euros aproximadament, dels quals la meitat van ser destinats a l'associació a la qual anava dedicada la nit; la resta, per als premis del bingo. Es va cantar una línia, que es va emportar 100 euros. Molt més tard, o eixa va ser la sensació que es va tenir en la plaça, Ramón Gimeno cantava bingo sota la sorpresa de molts als quals només els quedava un número per a amportar-se'l. L'afortunat es va embutxacar 500 euros que, segur, li van donar una gran alegria.

Però no va ser l'únic sorteig, perquè no oblidem que el bingo és un sorteig més, que es va realitzar durant la nit. I és que, els festers de 2010, que ja comencen a treballar per a recaptar diners, van vendre una rifa que va acabar amb Pedro Aizpuru sobre l'escenari, arreplegant el pernil que li havia tocat.

Després del sopar, els sortejos i l'acte solidari, en el qual es va fer lliurament als membres de Cáritas de la quantitat total recollida, els festers de 2009, i com ja ve sent tradició des de fa uns anys, van repartir orxata per a tots els assistents a la plaça, o millor dit, per a tots els que s'acostaren al cantó del CEAM, on és habitual que es posen a repartir i on es formen grans cues per un got d'orxata, i és que quan es regalen coses...

Després, i ja amb l'estómac ple, els festers van pujar a l'escenari on es va donar inici a la nit d'albades, que s'allargaria fins a ben entrada la nit després de recórrer les cases dels organitzadors de les festes.

Informa: Aitor Caballer

09 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  

Altres