Avanç divendres 4 de setembre: dues formes de recórrer Puçol, a peu i en carrossa

Avanç divendres 4 de setembre: dues formes de recórrer Puçol, a peu i en carrossa

El divendres 4 de setembre obri la porta dels dies més significatius de les Festes Populars i patronals de Puçol. A la vesprada se celebrarà la missa en honor als majors. A més, la volta a peu de festes, en la qual contem amb participants de tota la Comunitat. Ja amb les llums posades, més llums i color: la cavalcada que recorrerà els carrers de la nostra població.

La jornada festiva comença a les cinc de la vesprada amb un acte religiós. Una missa com homenatge als majors, presidida pels festers de la tercera edat, que són arreplegats pels festers joves i casats acompanyats de la música del tabal i la dolçaina. Després de la missa, berenar per als majors en la plaça Pio XII, oferida per la Confraria de la Verge al peu de la Creu.

I a córrer. A les sis de la vesprada, Volta a peu infantil. I a córrer més. A les vuit, Volta a peu per a adults, organitzada pel club d'Atletisme de Puçol. Una carrera que cada any conta amb més participants, més adeptes i més competitivitat.

A la nit, no toca descansar. La cavalcada multitudinària ompli els carrers de Puçol de color i música. En ella participen diferents col·lectius i associacions de diferent índole.

Seguint la tradició, comenta la festera Arantxa Candelas, "les festeres aniran en carrossa, vestides de blanc i llençant confeti", i continua, "els xics aniran a cavall, amb els pantalons blancs i la jaqueta blau marí, vestits amb el traje tradicional de festers".

Només finalitzar, i amenitzada amb una disco-mòbil, donarà començament la nit de disfresses, l'epicentre de les quals estarà en la Plaça del País Valencià. I al mateix temps, s'elaborarà una truita gegant, que corre a càrrec dels festers joves. Els entrepans es repartiran a partir de les dues de la matinada, quan la fam, torna a cridar en els nostres estómacs.

03 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  

Altres