L'Antiga Muralla presenta les seues primeres falleres majors i corts d'honor

L'Antiga Muralla presenta les seues primeres falleres majors i corts d'honor

El 16 de gener a les 19 hores tenia lloc en la Casa de Cultura de Puçol l'acte de presentació de la nova comissió fallera de la nostra població: l'Antiga Muralla. Helena Bayarri i Ainoa Alpuentet quedaven presentades com a primeres falleres majors d'esta nova associació cultural que ja compta en el seu cens amb més de 130 fallers.

 

A las 17'30 hores sonava la primera de les moltes traques que s'encendrien al llarg de la vesprada. Acompanyats per la banda de música, les falleres i els fallers de la comissió l'Antiga Muralla, guarnits amb els seus trages regionals, junt amb Juan Miguel Bayarri Moreno, president, i Joan Vicent Bosch García, president infantil, eixien en un colorit cercavila a arreplegar a les falleres majors.

Primera parada, casa d'Ainoa Alpuente, fallera major infantil de 2010. Com és costum, s'havia preparat una picaeta i, després de tocar els músics uns quants pasdobles, que van alegrar no sols als fallers sinó també als veïns del carrer, el cercavila va reprendre la seua marxa per a arreplegar a la que serà la primera fallera mayor de l'Antiga, Helena Bayarri, germana del president.

Ja que Helena viu en el carrer pel qual el dia 16 se celebrava el bou de Sant Antoni, la fallera major va canviar el seu emplaçament durant una tard i els fallers la van arreplegar en el Passatge de Santa Maria, on viu la seua tia, en la casa de la qual es va realitzar també la tradicional parada per a omplir un poc l'estómac, ballar amb la xaranga i preparar-se ja per a la que seria una presentació històrica: la primera d'esta comissió que aspira a molt.

El saló d'actes de la Casa de Cultura estava a sobreeixir d'un públic expectant: tots volien vore què havia preparat la jovençà comissió. A les 19 hores en punt, com estava previst, Raquel García i Tere Soriano abaixaven a l'escenari i iniciaven el que seria la primera part de l'acte: la presentació de les falleres majors, en les que s'imposaria la banda oficial, i seguidament, la presentació de la Cort d'Honor.

Finalitzada esta primera part, amb la cort i les falleres darrere de les cortines grogues característiques de la Casa de Cultura, es va presentar als que serien els encarregats de l'exaltació: Amparo Soriano i Aitor Caballer.

Al compàs del Concert d'Aranjuez del mestre Rodrigo es van obrir les cortines. Una solemne obertura que va mostrar a tota la Cort d'Honor i falleres majors davall la muralla que rodejava l'antic botànic de la població.

Finalitzada l'obertura, els mantenidors van contar la història de l'escut de la comissió, mentre els diferents elements anaven apareixent en l'escenari, confeccionant finalmente el escudo de l'Antiga Muralla, compost per la muralla del botànic, una manta morellana, fulles de llorer i el tradicional rat penat.

Després d'este moment històric, les llums de l'escenari van baixar i va donar començament la part més emocionant, en la que els mantenidors van llegir les poesies a les falleres majors i, com és habitual, estes van soltar alguna que una altra llagrimeta. Després, es va passar a la imposició de corbatins, deixant constància els representants de la comissió en els estendards representatius.

Acabada tota la part protocol·lària, només faltava la visita de cortesia de les diferents comissions de la població: Picaio, Palau-La torre, Molí de Vent i Hostalets. Però abans d'estes, el president infantil va rebre una gran sorpresa, a l'abaixar a l'escenari part de l'equip de futbol en què juga, l'aleví d'El Planter.

La Junta Local Fallera de Puçol va ser l'última a baixar, i amb ella en l'escenari, se cantó l'Himne de la Comunitat Valenciana i es va donar les gràcies a tots els assistents i a aquelles persones que han fet possible esta primera presentació.

Informa: Aitor Caballer

 

23 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres