L'Andana amplia les seues activitats a l'hivern amb la festa de Sant Antoni del porquet

L'Andana amplia les seues activitats a l'hivern amb la festa de Sant Antoni del porquet

Aprofitant la festivitat de Sant Antoni del porquet, l'associació l'Andana organitza el diumenge 17 de gener una sèrie d'actes destinats a recuperar la cultura popular autòctona: tabal i dolçaina, galotxa i la tradicional olla seran els protagonistes d'una jornada en què es combina la reivindicació amb la celebració lúdica.

 

Davall el títol genèric Hivern de festa, l'associació l'Andana (Amics del patrimoni i la cultura popular) se suma a la celebració de Sant Antoni amb tres activitats a l'aire lliure. A les 11'30 hores, una trobada de tabal i dolçaina en la Plaça Joan de Ribera, seguida d'un cercaviles pel nucli antic. A les 12'30 hores, trofeu de galotxa l'Andana, en el carrer Castelló, amb els equips de Massamagrell i Massalfassar. I a les 14'30 hores, olla en colla en el mateix carrer Castelló.

Encara que l'associació va sorgir al setembre del 2007, fins ara s'havia limitat a tres activitats fixes a l'any i sempre en l'Espai Social La Barraca, explica Rubén Durá, representant del col·lectiu: "entorn del 9 d'octubre organitzem un acte cultural, al desembre un recital de poesia i a finals d'abril també apostem per la literatura, el teatre o la música en valencià".

Tres activitats a què des del diumenge 17 de gener se suma la celebració de Sant Antoni del porquet, amb uns actes que aposten per la recuperació del patrimoni cultural autòcton i, al mateix temps, per obrir els actes de l'associació a una major participació del públic.

Esta obertura respon a l'objectiu últim de l'Andana que, enfront de la feroç globalització que patim en el món actual, amb agressions constants als costums i tradicions de cada poble, aposta per donar a conéixer les arrels d'una població com Puçol, a través d'activitats que servisquen per a difondre l'arquitectura, la literatura, les festes i, en general, la cultura i les tradicions.

", assegura Rubén, per a la qual cosa ja han posat en marxa un blog (http://amicsdelandana.blogspot.com/) i un compte de correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ) per a tots aquells interessats a inscriure's o, senzillament, a rebre informació.

 

10 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres