Festers de 2009: contra la crisi, imaginació... i treball

Festers de 2009: contra la crisi, imaginació... i treball

A més de repartir el seu calendari anual, van participar en la cavalcada de Reis, van visitar la Residència de la tercera edat, van ser el jurat del concurs de betlems i inclús van tindre temps d'anar a missa. Els festers d'enguany estan disposats a tot amb tal d'aconseguir “la festa més gran mai disfrutada”.

Setembre és el mes de les Festes populars i patronals. Però per a arribar a elles en plena forma i, sobretot, amb un pressupost suficient per a tirar endavant l'àmplia programació, cal treballar molt abans.

Així ho han entés els festers d'enguany, que mantenen una programació continuada d'activitats destinades sobretot als jóvens (ja se sap, les festes són un bon reclam per a ells), encara que no han descuidat els altres sectors de la població.

Al desembre van realitzar una sessió de fotos amb el Departament de Comunicació de l'ajuntament per a dissenyar un calendari anual que ja s'està distribuint per tota la població. Com feia molt de fred i per eixir-se del que hui en dia és habitual en altres pobles... van fer les fotos vestits!

Al gener era obligada la seua presència en la cavalcada del dia 5, on no sols van formar part de la llarga comitiva i van repartir els caramels i llepolies que els havien entregat des de l'Agrupació de penyes, organitzadora de l'acte, sinó que es van ocupar de comprar pel seu compte uns quants quilos més de caramels... naturalment, sense gluten!

El dia 6 de gener la jornada va ser encara més completa: primer, una emotiva visita a la Residència de la tercera edat, vestits amb l'obligatori trage de pastors i acompanyant els Reis Mags. Novament van repartir regals i caramels sense gluten entre els residents... això sí, sense que les cuidadores es donaren compta que algun havia repetit!

A les 12 del migdia tocava posar-se seriosos per a acudir a la tradicional missa en la parròquia dels Sants Joans i, a continuació, els festers van exercir de jurat en el concurs de betlems que organitza la parròquia.

"Enguany hem batut el rècord de participants, amb trenta-nou betlems", explica Irene Esteve, una de les festeres. "Vam haver de visitar totes les cases, una per una i va ser molt divertit perquè vam descobrir la gran imaginació que empren alguns per a dissenyar els seus betlems".

Una gran imaginació que també es va correspondre amb els premis: enguany també es va inaugurar el premi d'enginy i gràcia, consistent en una caixa de joguets de Playmóbil que va ser a parar a... un betlem dissenyat amb ninots de Playmóbil!

Però va haver-hi més premis, encara que no discussions per a entregar-los, perquè el jurat els va concedir per unanimitat. El betlem de Mª José Campos, Alejandro Campos i María Ferrer era el millor i així el van reconéixer els festers, atorgant-li el guardó d'enguany. En segona posició va quedar el meritori treball de Carles Durá.

Després del parèntesi nadalenc, volta a la normalitat: estudis, treball, continuar repartint calendaris, vigilar la loteria i els cartons... una labor quotidiana que enguany cal controlar més que mai, perquè en temps de crisi no s'ha de descuidar cap font d'ingressos, per xicoteta que siga.

Però són festers, així que el seu és estar sempre al costat de la festa. "Per tant, el 18 de gener tornarem a recórrer els carrers de la població, en una nova cavalcada, dins de la programació d'actes de Sant Antoni", puntualitza José Sanchis, el cap dels festers. "I ja estem pensant a organitzar una nova festa per a recaptar fons, en algun ‘pub' o discoteca de la població, probablement a mitjan febrer".

Ja ho havíem dit al principi: jóvens, festers i amb ganes de muntar enguany la major festa mai vista en al població... podran aconseguir-ho en estos temps de crisi que vivim?

 

10 Gener 2009
FaceBook  Twitter  

Altres