Aitor Caballer, cap dels festers, no compartix la polèmica generada per les festes d'enguany

Aitor Caballer, cap dels festers, no compartix la polèmica generada per les festes d'enguany

El debat mensual en directe que emet l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol, amb la presència dels grups polítics municipals, es va centrar en el mes de novembre en analitzar les Festes populars i patronals celebrades el passat mes de setembre. Va ser intens i acalorat, com correspon a un debat. Els propis festers no van participar, d'ací que hàgem volgut conéixer la seua opinió sobre alguns dels temes tractats, per a això hem entrevistat al cap d'enguany, Aitor Caballer.

 

-Tan distintes han sigut les festes enguany?

-Jo diria que sí, que enguany ha sigut diferent des del principi. Se nos va dir que no hi havia cartons i per això vam fer loteries. Hem estat fent moltes coses per a traure diners que altres anys no s'havien fet: calendaris, vendre plantes, festes en discoteques i pubs, rifes, moltes rifes, i més voluntats.

-En el debat es va parlar d'incompliment d'algunes promeses per part de l'Ajuntament.

-Quan vam començar se nos van dir una sèrie de coses, per part de Chimo Galcerá, el regidor de Festes, certes promeses que a mesura que passava l'any nosaltres créiem que no s'anaven a complir per la seua banda, i ens vam vore un poc aclaparats. Però tot van ser simples suposicions nostres.

-I ja ficats en les festes, quines novetats va haver-hi?

-Igual que ho ha sigut tot l'any, han sigut unes festes diferents, amb moltes innovacions, coses que no s'havien fet mai i hem recuperat altres que no es feien des de feia molt. Destacar actes com l'entrada de moros i cristians, la traca pel carrer Sant Joan, la mascletà el dia 8 de setembre, l'encesa del campanar després de la processó, vam organitzar dos dies de jocs per a xiquets, l'entrà de la murta ha sigut més llarga... I també vam fer una macrodiscomòbil amb el DJ de la discoteca Pachá València, que va omplir la plaça del País Valencià, una cosa que els festers sempre havien desitjat i mai havien aconseguit fer.

-Pachá sempre sap com donar la nota. Ací també va haver-hi alguna queixa eixa nit.

-Les nits es van allargar més en algunes ocasions com les paelles o la festa del DJ de Pachá. La macrodiscomòbil ens la va tallar la Guàrdia Civil perquè ja era molt tard i hi havia hagut queixes d'algun veí de la zona, però gens va haver de vore Chimo ni l'Ajuntament, ja que ell pretenia que en festes els actes s'allarguen el màxim possible... dins d'un orde.

-Tants canvis han tingut la seua recompensa?

-Sí, la gent ha participat moltíssim. No sols les associacions que organitzen certs actes, sinó que els veïns en general s'han bolcat en tot. Feia anys que jo no veia tanta gent en la cavalcada o en el concurs de playbacks, i no diguem de l'entrada mora, que estava plena de gent per tot el recorregut... Crec que la participació ha sigut "brutal" i la gent s'ha bolcat molt amb nosaltres, felicitant-nos per tot el treball realitzat i pel nostre comportament davant de cada acte. Com ja he dit, enguany ha sigut diferent, i ho va ser des del mateix dia de la presentació, que com ben va publicar la pàgina web municipal en l'article sobre este acte, va ser una presentació de pel·lícula, amb un decorat diferent, un ballet...

-Pots aclarir-nos quins han sigut eixos problemes econòmics a què al·ludien alguns polítics en televisió?

-Vull aclarir que al juny teníem tot firmat amb les distintes empreses de contractació. Però sempre nos queda eixa por, perquè no saps si arribaràs amb els diners o faltarà, ja que encara no havíem recaptat tot. I això va ser el que va passar al final de festes: va faltar un poc de diners. Vam anar a parlar amb el regidor Chimo Galcerá, i ell ens va dir que el ens havia promés una ajuda i ho anava a complir. I com ben va dir, va complir. No ens han sobrat diners com ha succeït en anys anteriors, però d'això es tracta no? La nostra idea era gastar tot el que s'ha aconseguit amb l'esforç i treball d'un any, invertir-lo tot a realitzar unes bones festes per al poble i per a la patrona, la Verge al Peu de la Creu. Sincerament, crec que ho hem aconseguit.

-Breument, quin seria el teu balanç de les festes com a màxim representant dels festers?

-Ha acabat l'any i hem complit totes les nostres expectatives, a pesar dels rumors que s'han anat escoltant al llarg de tot l'any. Hem treballat molt, dur, innovant. Crec que el llistó està alt en alguns aspectes. Pensem que és un bon punt de partida per als festers de l'any que ve.

 

23 Novembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres