Els jocs d’ahir i els de hui, protagonistes de la falla dels júnior

Els jocs d’ahir i els de hui, protagonistes de la falla dels júnior

Como cada any, el Centro Júnior Caminar i l’Apocalipsis es reuneixen en una jornada lúdica per a muntar una falla, compartir el dinar, assistir a missa i disfrutar d’una jornada conjunta d’oci que finalitza, com és de rigor, amb la cremà de la falla.
 

El dissabte 15 de març, els dos centres júnior de Puçol van tornar a disfrutar d'una jornada conjunta en la qual es van donar cita més de tres-cents xics i joves de la població.

L'excusa, com sempre, era muntar i cremar la falla que organitzen conjuntament, un treball que va començar a mitjans de febrer i que enguany tenia com a motiu central la comparació entre els jocs tradicionals (amb un dau com a màxim exponent) i els jocs actuals (amb la Wii com a element més destacat, encara que també hi havia ninots de la PS-2 i algun mòbil).

La jornada va començar pel matí, amb els monitors dels dos centres organitzant laplantà, mentre els més joves disfrutaven a la plaça del País Valencià de la bona temperatura i els jocs organitzats per alguns educadors.

A migdia, un dinar conjunt de tots els assistents, dinar que ha anat evolucionant amb els pas dels anys: "al principi era una paella" -explica una de les educadores, Mª José Soriano-, "però ara acostumem a fer una torrà de carn, perquè té més èxit entre els participants".

Fent honor a la seua condició de moviment júnior, després del dinar es realitza una missa, cada any en una de les dos parròquies de Puçol, en esta ocasió l'elegida va ser Santa Marta i, ja per la vesprada, jocs, berenar amb xocolata i la cremà de la falla.

És l'únic dia en què tradicionalment comparteixen activitats els dos centre de la població, per això els seus presidents, Rubén Durá (de Caminar) i Ana Ibáñez (d'Apocalipsis), van ser els encarregats de prendre la metxa que posa fi a la falla i a una jornada en la qual un any més s'han donat cita la major part dels alumnes, monitors i educadors de les dos parròquies, els que suposa un poc més de tres-centes persones disfrutant juntes.

 

18 Març 2008
FaceBook  Twitter  

Altres