Del 25 d'agost al 9 de setembre, les festes de Puçol recuperen el seu sabor tradicional

Ja es van acostant les festes patronals i populars. Com cada any, a la fi d'agost arriben les dates més esperades pels veïns de la població. El programa d'enguany ve carregat d'actes tradicionals i d'alguna que una altra novetat que ens han volgut oferir els actuals festers, juntament amb la confraria i l'Ajuntament de Puçol. Ací tens un resum de la programació i, al final d'esta notícia, l'enllaç al llibre de festes complet.

El diumenge, dia 25 d'agost, comencen les festes patronals i populars de Puçol amb la romeria al Cabeçol, acompanyada de la imposició de mocadors als xiquets i xiquetes batejats en l'últim any i la missa a la muntanya en honor a la patrona.

L'última setmana d'agost comença el dilluns 26 amb la presentació del cartell dels festejos taurins del 7 i 14 de setembre, en l'Espai Social La Barraca.

L'acte de presentació dels festers i festeres és el plat fort del dimarts 27, en la plaça del País Valencià, i va precedit d'una cercavila on cada fester recull a la seua festera, acompanyats tots ells de la banda de música Santa Cecília.

El dimecres 28 podrem gaudir d'un volteig general de les campanes i del torneig de parxís, acompanyat d'un sopar, organitzats pels festers.

Nou volteig general de campanes el dijous 29, seguit de la concentració de festers i veïns per al trasllat de la imatge de la patrona fins a la parròquia de Santa Marta, on se celebra una missa. A més, el trofeu de festes del Club d'Handbol i el torneig del truc en el passeig de la Constitució.

El divendres 30 és el dia per als runners de Puçol, gràcies a la Volta a Peu, amb un horari per als més xicotets i un altre per als majors. Els amants de la pilota valenciana tenen una cita amb el trofeu de festes que es disputa al carrer Castelló. El dia finalitza amb la cavalcada i una macro discomòbil en la plaça del País Valencià.

El Club Bonsai Puçol inaugura la seua tradicional exposició en l'Espai Social dels Majors el dissabte 31 d'agost al matí. I a la nit, un dels actes de major participació de les festes: les paelles que venen acompanyades per l'orquestra SuperMàgic.

Setembre comença, el diumenge dia 1, amb la fira d'oportunitats Puçoutlet, en el passeig de la Constitució, en una matinal en la qual compartix escenari amb la concentració de talladors de pernil. A la vesprada, la tradicional ofrena de flors.

inalment, una de les novetats d'enguany, la Nit del poble, on els joves talents de Puçol trauran a relluir les seues habilitats sobre l'escenari de la plaça del País Valencià.
El dilluns 2 de setembre els xicotets són els protagonistes, amb actes com la Festa dels xiquets i el Gran festival infantil. A la nit, els joves passen a primer pla, gràcies a la discomòbil en la plaça del País Valencià.

Els festers trauen a relluir les seues millors gales amb una cercavila a cavall i una visita a la residència de majors durant el matí del dimarts 3 de setembre. A la vesprada, és el torn per als més majors, amb un berenar en la plaça Pius XII, en l'aparcament de l'Ajuntament. Per a tancar la jornada, en la plaça del País Valencià toca gaudir de l'espectacle de varietats, que inclou màgia, humor… i l'actuació de Karina.

El dimecres 4, els festers repetixen la cercavila a cavall al matí. A la vesprada, el campionat 3x3 de bàsquet i es tanca el dia amb la festa Holi, que comença a la vesprada i finalitza de matinada amb una discomòbil. Paral·lelament, es disputa el trofeu de futbol en el camp municipal José Claramunt.

La vesprada del dijous 5 comença amb una partida simultània d'escacs en el passeig de la Constitució, seguida d'una exhibició del stunt rider Edu Rodríguez en el pàrquing de l'antiga estació de Renfe. Paral·lelament, es disputa el trofeu de festes de futbol sala. La nit comença amb el tradicional sopar solidari i finalitza amb la Nit dalbaes.

EL divendres 6 arriba el torn de les finals del torneig de billar i del torneig de pàdel, tenis i frontenis. La vesprada inclou la Entrà de la murta i el dia arriba a la seua fi amb la celebració de la Nit de coets.

El dia gran de les festes taurines de Puçol, el 7 de setembre, repetix la seua programació habitual: el tradicional tancament a les 8 del matí; i una cercavila dels festers que finalitzarà en Destil·leries Pla. A la vesprada, baixada de caixons des de l'avinguda València i desencaixonades en la plaça Joan de Ribera. Al caient de la mitjanit, comencen les embolades. Simultàniament, els que preferisquen música poden acostar-se a la cantina en l'antic camp de futbol.

Amb el volteig de campanes i el tir de tronadors comença el diumenge 8 de setembre, el dia de la patrona. A continuació, la despertà i la descoberta de la Verge al Peu de la Creu. A mitjan matí, una cercavila per a recollir als festers i festeres joves i portar-los als Sants Joans, per a la missa de la patrona. Ja a la vesprada, primera processó.

Tancarà el dia l'actuació —gratuïta per a tots els que desitgen acostar-se— del grup Demarco Flamenco. Un castell de focs artificials posarà fi als actes del dia de la patrona.

El dilluns 9 inclou la solemne missa concelebrada al migdia. A la vesprada, la segona processó, finalitzada com en el dia anterior amb un castell de focs artificials, i, per a tancar el dia, l'actuació del grup Divina’s, gratis per a tots els públics en la plaça del País Valencià.

Les festes conclouen el dimarts 10 de setembre amb la missa de sufragi en honor a tots els difunts del poble.

Informa: Javier  Gimeno | Cartell: Sento Pascual  | Fotos festers: Vicente Esteve

 

409-festeros-y-festeras-2

18 Agost 2019
FaceBook  Twitter  

Altres