La nit de la plantà de les falles: la nit més llarga

La nit del 15 de març és el principi de la fi, el moment en el qual tot ha de quedar finalitzat, per la qual cosa és habitual certa tensió, presses i fins i tot algun esglai d'última hora (afortunadament, enguany totes les falles van rebre els seus monuments puntualment). La Corporació Municipal i la Junta Local Fallera realitzen esta nit una visita conjunta a tots els casals, per a compartir amb tots els fallers les festes.

La primera parada enguany ha sigut la falla Hostalets. Allí tocava el sopar conjunt de la junta local i la corporació, en el casal i en la carpa instal·lada al carrer Ildefonso Fierro. Cap a les 23 hores, primera visita als monuments: la infantil, pràcticament finalitzada; i la falla gran, mancant algunes rematades, també molt avançada.

La segona parada de la nit era Camí La Mar, una falla que enguany compta amb un local molt més còmode i ampli que en edicions anteriors. Superat l'esglai de 2018 (en què van passar la nit esperant l'arribada dels seus monuments), en esta edició tot era més tranquil, tot ja estava llest… per este motiu els components de la Junta Local Fallera proposaren «fer el salt» per a continuar una tradició començada l'any passat, però que promet mantindre's en la nit de la plantà. És una altra manera de combatre el fred nocturn.

Al filo de la medianoche, la llegada de la Junta Local Fallera y los representantes de la Corporación Municipal a la falla Palau-La torre sirvió para comprobar que la colocación de los dos monumentos estaba prácticamente finalizada y los falleros ya disfrutaban a fondo de la fiesta en el casal y la música en la carpa.

Al caient de la mitjanit, l'arribada de la Junta Local Fallera i els representants de la Corporació Municipal a la falla Palau-La torre va servir per a comprovar que la col·locació dels dos monuments estava pràcticament finalitzada i els fallers ja gaudien a fons de la festa en el casal i la música en la carpa.

L'arribada a lAntiga Muralla va coincidir amb el repartiment d'insígnies als components de la falla i amb l'equip de treball en plena faena de muntatge del monument gran. Gran ambient, com sempre, i moltes ganes de posar en les fotos al costat de les seues dues falles… perquè ells sempre aspiren al màxim pel que fa a premis.

Malgrat ser una falla xicoteta, Picaio viu amb la mateixa il·lusió que totes les altres la nit de la plantà, encara que alguns tenen faena doble i continuen treballant de matinada per a tindre-ho tot a punt. Un ambient familiar i ganes de viure les falles des de dins són les claus d'Alberto i el seu equip.

L'última visita de la nit per a la Junta Local Fallera i la Corporació Municipal va ser Molí de Vent. Molts detalls pendents per a l'equip que s'ocupa del muntatge, mentre la resta ja gaudia de la música en la carpa i altres propostes en el casal. Les falles ja estan en marxa. El dissabte, els premis… i la resta de dies, a gaudir.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos facefotos face

fotos face

 

165-noche-planta-3

18 Març 2019
FaceBook  Twitter  

Altres