La Ruta de la Tapa aposta per la diversitat: els més xicotets, també tapean

El divendres 22 de juny, en l'Espai Social La Barraca, l'Agrupació de Penyes va presentar la 8a edició de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol. La primera part de l'acte es va centrar en el discurs inaugural a càrrec de Magda Pastor, les paraules de l'alcaldessa Lola Sánchez, els detalls d'agraïment als patrocinadors i la presentació pública, tant del cartell com de l'espot publicitari d'enguany. La segona part va ser una exhibició pràctica d'un grup de joves alumnes del Taller de Magda, que van demostrar que els més xicotets també saben valorar una bona tapa.

A més de l'acte oficial, els assistents també van poder conéixer de primera mà les 39 tapes d'esta edició, que podran degustar durant les festes —del 31 d'agost al 9 de setembre—, ja que s'exhibien els cartells amb la tapa de cadascun dels locals participants, a vegades dos, ja que alguns han apostat per incorporar a més una tapa infantil.

Juan Sebastiá va ser l'encarregat de presentar l'acte, que va comptar en primer lloc amb les paraules la creadora del Taller de Magda, una escola de cuina per a tot tipus de públics, qui, fidel al seu esperit, va apostar per la defensa dels drets dels més xicotets.

«La cuina és una escola de valors importants per a la societat actual: quan els xiquets i xiquetes cuinen, ho fan per als altres, per tant els dediquen temps. Els altres reconeixen l'esforç i això fa augmentar la seua autoestima. També aprendre a esperar, a respectar els temps en una societat tan ràpida en la qual vivim, on tot succeeix tan de pressa, s'agraeix el chup chup de la cassola a foc lent», va destacar Magda Pastor. «Quan es cuina es reparteixen les tasques de la llar pel que es potencia la coresponsabilitat: tots hem d'acostar el muscle a casa. Per tant, per a mi, què diré, la cuina només té avantatges».

Per la seua part, l'alcaldessa Lola Sánchez va recordar com la Ruta de la Tapa ha canviat la fisonomia del poble en festes, com ha aconseguit imposar una nova tradició i com, en definitiva, les penyes han aconseguit amb el seu esforç unes festes més participatives.

Després dels discursos, Magda i Lola van descobrir el cartell de la nova ruta, dissenyat com en totes les edicions anteriors pel Departament de Comunicació de l'Ajuntament, qui també s'ha ocupat de realitzar l'espot promocional, que es va estrenar en primícia a continuació.

En la segona part de l'acte, sis alumnes del Taller de Magda van preparar en directe tres tapes molt diferents entre si, amb productes frescos, verdures, gambes, tomaca i sabors que a vegades pensem que «no els agraden als nostres fills», però que amb una adequada presentació i, sobretot, implicant-los en la seua elaboració, els xicotets gaudeixen com un autèntic manjar.

I, per a finalitzar, els patrocinadors van aportar una generosa degustació d'ostres valencianes, pernil, va vindre de la terra de Cadis, fruita i aperitius de tot tipus, que els assistents van gaudir mentre anaven descobrint com són les tapes que enguany ens esperen en les festes.

L'Agrupació de Penyes continua fent història.

Informa i fotos: Sabín | Cartell: Sento Pascual

fotos face

fotos face

397-presentacion-ruta-tapa-5

26 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres