Ofrena de flors i aliments a la patrona

Associacions, falles i festers de totes les edats es van donar cita el diumenge 3 de setembre en l'avinguda Mancomunitat per a iniciar l'ofrena de flors i aliments a la patrona de Puçol, un acte que ha canviat de data en els últims anys, però no d'itinerari: els participants recorren l'avinguda València i el carrer Sant Joan per a arribar a la plaça Beat Ribera, on van depositant les flors en la porta dels Sants Joans i els aliments destinats a Càritas Interparroquial.

Al tall de les 7 de la vesprada del 3 de setembre, el públic s'anava concentrant en l'avinguda València, mentres els participants s'organitzaven darrere de l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina de Puçol, encarregada d'obrir la llarga comitiva.

Després dels alumnes, els festers infantils d'enguany eren els encarregats d'iniciar l'ofrena. I a continuació, els Júniors Caminar i Apocalipsis, l'associació extremenya l’Horta Nord, l'associació de jubilats ASVAT, la penya taurina El Barri, els voluntaris de Càritas, les set falles de la població, els festers jóvens de l'any que ve, els festers casats d'enguany, la confraria, els festers jóvens d'enguany i, com a tancament, la banda de Santa Cecília.

El pas per l'avinguda València és habitualment un de què més veïns concentra, tant en l'ofrena com en altres actes festius, com la cavalcada o l'entrada de la murta.

El segon punt de màxima afluència de públic és el carrer Sant Joan, on els veïns solen “reservar lloc” traient les cadires a la vorera per a disfrutar del pas dels participants en l'ofrena.

Finalment, en la porta dels Sants Joans, el rector Ismael Ortiz anava arreplegant els rams i els aliments que els components de la confraria i de Càritas anaven organitzant.

Com és habitual, els últims a arribar davant de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu van ser els festers, acompanyats de la banda de Santa Cecília.

Informa: Sabín |Fotos: Sonia Pineda i Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos facefotos facefotos face

662-ofrenda-2

 

 

 

 

 

05 Setembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres