La Ruta de la Tapa més còmoda: ara en el teu mòbil, amb l'aplicació “És Puçol”

Des de l'1 de setembre, la nova actualització de l'aplicació municipal per a mòbils És Puçol inclou tota la informació sobre la Ruta de la Tapa 2017: els noms, les fotos, les adreces i un pla en Google maps per a poder saber on està cada local. De l'1 al 10 de setembre, l'app municipal incorpora en portada la informació més saborosa per a disfrutar estes festes i, com sempre, també l'agenda d'actes, els comerços, telèfons d'interés, horaris d'autobús i esqueles.

Finalitza agost i, almenys durant deu dies, toca aparcar la platja i el biquini per a recórrer la millor ruta de l'estiu: la Ruta de la Tapa, la forma més saborosa i divertida de disfrutar les festes de Puçol a totes hores, entre amics i amb la família.

Enguany, com és habitual sense inauguració oficial, l'Agrupació de Penyes (organitzadora de la ruta) es va reunir el divendres 1, a les 20 hores, per a complir amb el seu objectiu clau: recórrer els 40 locals en els 10 dies de festes. Va començar pel Mediterrani, on Pepe Gallego (president de l'organització) va ser dels primers a disfrutar de la jamba, l'apetitosa proposta per a enguany.

Katerin Vasatova acaba de fer-se càrrec del bar de la Casa de Cultura i la primera cosa que ha fet és inscriure's en la Ruta de la Tapa i muntar una terrassa a l'aire lliure per a disfrutar del montadito de Praga, una deliciosa llesca de pa acompanyada de salsitxa Bockwurst amb ceba fregida, chucrut, pimentó verd i mostassa. Per a xuplar-se els dits. Literalment.

El Quijote és un veterà de les tapes i per això es permet inclús jugar amb la memòria dels ruteros: enguany oferix “el recuerdo”, un rotllet exquisit que als bons degustadores de tapes els resultarà familiar… potser perquè és molt, molt paregut a una proposta anterior del mateix local. Com sempre, una tapa àmplia, generosa, ben servida, que atrau molt públic.

També les cases de menjars preparats s'han sumat a la ruta enguany, per exemple Els Bous, un local que combina el restaurant i el menjar per a portar, i que en esta ocasió aposta per la “carrillada ibèrica”. L'Agrupació de Penyes i el presentador de la ruta d'esta edició no es van voler perdre en la primera vetlada les virtuts d'esta proposta.

Enguany Paky “la vasca” té motius per a estar satisfeta amb la ruta: en l'edició anterior va estar en el podi, entre les tres tapes més votades pel públic i, a més, el cartell anunciador d'esta sèptima edició es basa en una tapa elaborada en el seu local, A tapear. Per a celebrar tot això amb els veïns, enguany oferix els “mil hojas de solomillo”.

Jovi va ser dels primers a introduir la tapa infantil, inclús abans que és fera oficial el passat any, per això enguany el seu local l'Ítaca insistix a cuidar als mes xicotets amb un “bocatín de calamares cruixents” que ja és un dels mes sol·licitats… també pels adults. Encara que la seua tapa per a tots els públics posa molt difícil als majors quina de les dos cal tastar primer: la “Cazuela de la abuela”. La solució: repetir.

L'última que vam poder disfrutar on la primera jornada és un “ximet”, a càrrec del bar Novella. Tant la tapa com el local són uns clàssics de la ruta, cites ineludibles per a un públic fidel… com és fàcil comprovar veient que tant l'interior com la terrassa estaven plens.

Per només 2,20 euros, atrevix-te amb les 40 tapes per a totes les edats i les 13 infantils, repartides pel nucli urbà i la platja, per a viure de l'1 al 10 de setembre unes festes màgiques també en el gastronòmic.

I recorda, si vols moure't més fàcil per la ruta, no deixes de descartar gratuïtament l'app És Puçol.

Informa i fotos: Sabín | Cartell: Sento Pascual 

647-ruta-en-quijote

03 Setembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres