El bonsai porta 22 anys fidel a la seua cita en les festes amb exposició, tallers, xarrades i sorteig d'una piracanta

El Club Bonsai Puçol se suma un any més a les festes, i ja van 22, amb una exposició en què arrepleguen una mostra del seu treball quotidià, al mateix temps que inviten a algun club amic (en esta ocasió l'Associació de la Plana i la Federació Valenciana de Bonsai) i, per a fomentar la participació, realitzen una rifa d'una piracanta cedida per Mistral Bonsai.

Per tercer any consecutiu, el Club Bonsai Puçol ha realitzat l'exposició de les festes en l'Espai dels Majors, “un lloc perfecte, ja que està situat en la plaça del País Valencià, és a dir, en el centre de les festes”, explica Emilio Jimena, secretari del club. “A més, en estes instal·lacions estan millor il·luminats, no cal desmuntar els bonsais a la nit, no cal vigilant nocturn ja que el local disposa d'alarma i, el més important, el treball que realitzem lluïx més”.

Un treball que a més van millorant any rere any.

En el 20é aniversari es van plantejar una novetat: invitar a un club de l'entorn perquè ells també exposaren el seu treball.

Fidels a eixa idea, enguany han sigut dos els clubs invitats, o millor dita, dos entitats: l'Associació de Bonsai de la Plana (Castelló) i la Federació Valenciana de Bonsai. Ambdós encantades de col·laborar i d'ajudar a la difusió d'esta activitat mil·lenària nascuda a Xina molt abans que la major part d'esports i aficions que hui practiquem.

A més, en esta edició han donat un pas més: l'especialització, començant pels shoines.

Per primera vegada hem muntat unes taules especials, més altes, que permeten veure amb més comoditat els bonsais més xicotets, els shoines, que són els més cridaners i els que concentren la majoria de preguntes i curiositats per part dels veïns”, continua el secretari. “Aconseguir shoines és un treball més dur, exigix que a l'estiu els reguem tres vegades al dia i cal estar molt pendents perquè són molt delicats i qualsevol error pot acabar amb ells. Però si obtens resultats després pots exhibir-los amb orgull”.

Inaugurada el dissabte 3 de setembre per l'alcalde Enric Esteve, en companyia del regidor Juan Miguel Bayarri, representants de la corporació, del club i veïns que acudien un any més a deixar-se sorprendre per estos pacients cuidadors de bonsais, la mostra es va tancar el diumenge amb el sorteig d'un exemplar de piracanta cedit per la publicació especialitzada Mistral Bonsai, i va comptar durant ambdós jornades amb tallers especialitzats, assessorament a tots els assistents i un mercat ambulant del bonsai.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

723-expo-bonsai-1

08 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres