El dijous 1 de setembre, una festa molt particular: els xiquets són els protagonistes absoluts

Una festa pensada per a tots els públics ha de tindre reservats buits per a aquells col·lectius que necessiten un tracte especial. Si el dimecres eren els iaios els protagonistes, el dijous li tocava als seus néts: els xiquets van protagonitzar el cercavila i la missa matinal, que va finalitzar amb sorteig de regals entre els assistents; a la vesprada, un gran festival infantil en el tots tenien premis en espècies: refrescos, caramel·lets… i la possibilitat d'arribar a casa maquillat, disfressat i feliç.

Els actes de la festa dels xiquets van començar a les 11 del matí del dijous 2 de setembre, amb el volteig general de campanes, les carcasses i el tabal i la dolçaina, que precedien el cercavila dels més xicotets, que van acudir a la parròquia Santa Marta per a arreplegar als seus col·legues de l'altra parròquia de Puçol, per a baixar junts als Sants Joans, lloc de la celebració matinal.

Molt soroll i no poc rebombori per a acudir a una missa que tenia un caràcter especial, perquè no sols havien de pujar a l'altar i participar en distints moments de l'Eucaristia, també sabien que al començar la cerimònia es repartien uns bitllets entre tots els assistents, amb les quals podien optar a molts i variats regals que se sortejaven entre tots.

No cal ni dir-ho: Ismael Ortiz va haver de realitzar una celebració carregada de paciència: el seu públic estava impacient esperant el sorteig final…

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos face

715-fiesta infantil-5

05 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres