La presentació dels festers, una història de trages, himnes, cercavila, pregoners i castells

El diumenge es va celebrar la presentació dels festers i festeres d'enguany en la plaça del País Valencià, a partir de les 23 hores, encara que l'acte va començar dos hores abans per als protagonistes de les festes, ja que van realitzar la cercavila per a arreplegar a les festeres, acompanyats en tot moment per la música de Santa Cecília. La plaça del País Valencià pràcticament es va omplir, com és habitual, per a assistir a la presentació dels festers, el pregó, els discursos dels festers, regidor i alcalde, la interpretació dels himnes i, finalment, el castell de focs artificials.

Un muntatge audiovisual en l'escenari, després de l'arribada dels festers, va donar peu a l'entrada de Juan Sebastiá i María Muñoz, que van ser els presentadors de la vetlada.

Les encarregades d'obrir les actuacions sobre l'escenari van ser les companyes de Gemma Almenara, una de les festeres: un grup d'estudiants del Conservatori Professional de Dansa de València, van ballar l'obra titulada “Hispània”, de Navarro.

El moment més esperat de la nit era la desfilada de les nou parelles de moda enguany, els festers jóvens. Juan Sebastiá i María Muñoz van anar presentant a cada parella amb una projecció de fotos acompanyada d'apariats que recordaven les històriques “bolletes” de Vicent d'Anna.

Els primers a pujar van ser els caps del passat any, que van anar rebent a cada parella amb flors i la banda que les acredita com a festeres de 2016, per a finalitzar amb els que prenen el relleu: Cristian Corbín i Olga Corbín. La desfilada va finalitzar amb sengles regals per als dos xiquets que van tirar una mà a l'hora d'organitzar el repartiment de detalls.

Amb els protagonistes de les festes sobre l'escenari, era el torn del pregoner d'enguany, càrrec que ha recaigut en Juan José Pérez Ruixo, director científic d'investigació i desenvolupament en farmacologia en la clínica Johnson & Johnson i membre de la Confraria de la Mare de Déu al Peu de la Creu. El seu discurs es va centrar en la història de la festa, el paper dels festers i la importància de mantindre la memòria viva.

Després del pregó, van pujar a l'escenari el regidor Juan Miguel Bayarri i l'alcalde Enric Esteve, que van intervindre després dels discursos de Cristian Corbín i Olga Corbín, en representació dels festers d'enguany. Tots ells van coincidir a destacar la importància del treball en equip i la col·laboració tant de festers com de la confraria i l'ajuntament per a tirar endavant una programació que combine actes per a tots els públics. Cristian i Olga van aprofitar el moment per a agrair la col·laboració dels presentadors, Juan i María, entregant-los una placa de record.

La nit de la presentació dels festers va finalitzar amb els dos himnes oficials, el de Puçol i el de la Comunitat Valenciana, seguits per un castell de focs artificials.

En el cas de “l'Himne de Puçol” era la presentació oficial de la primera gravació completa, amb la música de Juan Gonzalo Gómez Deval i la lletra de Manel Alonso cantada pel Cor de Puçol i el tenor Antonio Pérez Iranzo, tots ells dirigits per Alejandro Díaz.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos facefotos facefotos facefotos face

 

710-festeros-y-castillo-2

 

05 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres