Els festers i festeres ens conviden a viure amb ells les festes 2015

El pròxim diumenge 23 d'agost donaran començament de manera oficial les festes 2015 de Puçol, que es prolonguen fins al 9 de setembre amb actes organitzats per l'ajuntament junt als programats per la confraria i els festers. Estos últims destaquen la romeria, la macro discomóvil, l'entràde la murta, les varietats i un concert especial per al dia 8.

Les festes populars i patronals de Puçol ja estan al caure. Es nota que en menys d'una setmana donaran començament, amb la tradicional Romeria al Cabeçol del diumenge 23, uns dies inoblidables per a un grup de jóvens que han treballat amb moltes ganes i il·lusió perquè tot isca perfecte.

La romeria és un dels més importants i bonics que es pot presenciar de tota la programació. A més, al donar començament de manera oficial a les festes 2015, es tracta d'un acte molt especial.

Un altre dels actes estrela és la presentació dels festers i festeres a la plaça del País Valencià. Aquest acte comptarà amb un pregoner de luxe, El senyor Salvador Carrera Bonías, mestre i director del col·legi Bisbe Hervás des de l'any 1957 fins a 1993.

El dissabte 29, un dels actes més importants per als jóvens, la macro discomóvil en la plaça del País Valencià. Un acte enfocat a aquest sector que s'avança en el calendari respecte a anys anteriors.

No cal oblidar la nit de varietats, tradicionalment enfocada a la tercera edat, que comptarà amb l'actuació de Xavier Deltell, Flipy, Enric Company i el mag Junke. Els festers han apostat per un espectacle variat i per a tots els gustos que trenca amb la dinàmica dels últims anys.

El diumenge 6, amb l'entrà de la Murta es commemora l'entrada de la Mare de Déu. La tradició assenyala que els festers recorren a cavall els principals carrers del poble inundant-los amb murta per a perfumar-los i preparar l'arribada de la imatge de la verge. Les festeres els acompanyen a la gropa i els festers de l'any següent són els que tiren els rams de murta.

El dimarts 8, en compte de vore un artista, podrem disfrutar amb l'actuació de l'orquestra La Tribu, un estil de música diferent a l'habitual i divers. Res d'estar asseguts, toca moure l'esquelet.

Pablo Esteve, cap dels festers, ens explica que “amb aquest canvi s'ha trencat amb l'ideal de portar a un artista. Un acte que demandava molt de pressupost i amb el qual no s'aprofitava la nit ja que el concert durava al voltant de dos hores, i en canvi amb La Tribu podrem botar i ballar durant més de 4 hores”.

Amb aquest repàs a alguns dels actes més rellevants de la programació de les festes populars i patronals de Puçol, els festers ens donen la benvinguda i ens conviden a gaudir i a viure amb ells aquest període tan bonic.

Informa: Arnau Darós | Fotos: Departament de Comunicació

info

684-festeros-2015-1

19 Agost 2015
FaceBook  Twitter  

Altres