La romeria al Cabeçol: tret d'eixida, una vegada més, a les festes patronals i populars de Puçol

El dia 23 d'agost comencen les festes 2015, com tots els anys, amb l'arribada de tots els pelegrins que vagen caminant fins al Cabeçol. S'entregarà als batejats de l'any anterior el panyoleta i el pergamí i, posteriorment, la santa missa per a tots els assistents.

Les festes de Puçol ja estan molt prop, i com a marca la tradició, la romeria al Cabeçol serà l'acte inicial per a donar començament una vegada més les festes patronals i populars de la localitat.

Com tots els anys, el dissabte al matí, es reunixen la confraria Verge al Peu de la Creu i els festers del 2016 per a fer una neteja a fons del Cabeçol deixant-ho tot impol·lut  per al diumenge. És la primera presa de contacte amb els festers de l'any que ve.

Per a finalitzar la organització, el diumenge a les 5 de la matinada, la confraria col·loca la megafonia i les cadires per als festers, festers infantils i festers de la tercera edat i ho deixa tota preparat per a l'arribada dels pelegrins.

Juan Edo, un dels components de la confraria, recorda que “una vegada estiga tot llest, tot aquell que vullga anar a peu al Cabeçol ha d'acudir a les 6.45 a l'Església dels Sants Joans per a l'entrega de la cinta beneïda com a constància que es realitza el trajecte caminant des de l'església”.

Quan tots els assistents hagen arribat a la muntanya situada en el municipi d'El Puig, dóna començament a l'entrega de la panyoleta i el pergamí als xiquets batejats en l'últim any.

L'acte acaba amb la santa missa a càrrec dels dos rectors de Puçol, el de Sants Joans i el de Santa Marta, tancant així el primer dia de les festes patronals i populars 2015.

Informa: Cristina Esteve |Fotos: Sabín

685-romeria-cabecol-ano-pasado-1

18 Agost 2015
FaceBook  Twitter  

Altres