Un Halloween espontani entre centenars de veïns d'Alfredo Kraus i José Couso

Fa sis anys, Maribel i Paqui es van reunir en la porta de les seues cases per a celebrar amb les seues famílies la festa d'Halloween. Prompte es van sumar més veïns. El passat 31 d'octubre, centenars de veïns es van donar cita en les places Alfredo Kraus i José Couso per a una celebració espontània, que implica convertir les places en cementeris, decorar amb tot tipus de motius macabres, maquillatges d'allò més suggestius i, per descomptat, berenar, sopar, karaoke i molt d'humor. Això sí, a mitjanit cada un al seu nínxol.

Va nàixer com una celebració veïnal, les famílies de Paqui i Maribel. L'any següent es van sumar les veïnes de la plaça, encantades de veure com havien redissenyat les parets de les cases, com s'havien maquillat i inclús com començaven a canviar l'aspecte de la plaça per a una nit tan especial.

Passats els anys, la veu ha corregut i la cita ja no és una cosa familiar.

Els veïns (perquè no hi ha un organitzador) asseguren que al llarg de la vesprada-nit es van acostar entorn de mil persones entre les places Alfredo Kraus i José Couto. Encara que no hi havia una programació concreta, ni un acte on es concentraren, ni una coordinació… tan sols unes consignes bàsiques: decorar la casa, maquillar-se cada u i col·laborar en la transformació de cada plaça en un cementeri.

I allí van estar: cantant amb un karaoke, xarrant, rient, fent-se fotos, berenant, penjant monstres que feien por, veient una pantalla amb vídeos de Michael Jackson que donaven més por, sopant i, en general, disfrutant de la vetlada.

Això sí, per a no molestar, a mitjanit cada u al seu particular nínxol… encara que hi ha qui assegura que arreplegar-se abans de l'última campanada té algun altre significat ocult.

Informa: Sabín | Foto: Jose Bocanegra

fotos face

1028-halloween-alfredo-kraus-1

06 Novembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres