Les penyes entreguen els premis de la Ruta de la Tapa en la seua nova festa: el Dia Mundial de la Tapa

La 4a Ruta de la Tapa va omplir els carrers de Puçol de veïns disposats a tastar les 49 propostes que els bars i restaurants oferien a 2 euros durant les festes de setembre. El 9 d'octubre, l'Agrupació de Penyes feia entrega dels premis als guanyadors i, per a celebrar-lo, organitzava una vesprada amb degustació de tapes… el que ha sigut batejat com el Dia Mundial de la Tapa.

José Reyes Gallego va haver de pujar a l'escenari a saludar, després de l'entrega de premis, amb els creadors de totes aquelles que enguany han sigut triades pels veïns de Puçol com les tapes més votades, és a dir, les que més han agradat.

No és un home que isca molt en la foto, potser perquè preferix el treball en l'ombra, on es mou amb més habilitat i tranquil·litat que els focus i l'aplaudiment del públic.

Però l'aplaudiment era merescut: la quarta edició de la Ruta de la Tapa ha tornat a batre rècords de participació, ha tornat a omplir els carrers de la població de veïns disposats a viure les festes a límit i, durant dotze dies, tots hem sigut un poc més feliços.

Gràcies, Pepe… que seguisca la festa.

I vaja si seguirà!

De moment, el dijous 9 d'octubre es va donar el primer pas perquè eixa festa mai es pare, perquè es va aprofitar l'entrega de premis durant les festes de l'Agrupació de Penyes per a organitzar un nou esdeveniment: el Dia Mundial de la Tapa.

I els veïns, naturalment, van respondre a l'envit.

Mentres uns formaven cua per a arreplegar el seu premi (perquè s'han repartit més d'un centenar entre els veïns que han entregat el seu passaport rutero degudament segellat durant les festes), altres feien cua per a traure el seu tiquet i degustar la cuidada selecció de tapes que oferien les penyes per a l'ocasió… i els membres de les penyes, clar, treballant a estall per a atendre a tots.

Poc abans de les 8 de la vesprada, va arribar l'hora de l'entrega de premis per als locals més votats.

El primer a pujar a l'escenari va ser Mel de Caramel, per a rebre una placa per la seua tasca de promoció de la ruta. Un detall que té l'organització amb aquells que recolzen la difusió de la tapa amb tots els mitjans disponibles.

El tercer premi va ser per a Café 103 (que va obtindre 472 vots), un local que per primera vegada puja al podi. Més novell és el subcampió: La Casota participava per primera vegada en la ruta i el seu segon premi, amb 536 vots, demostra que s'ha entregat a fons…

Encara que si d'entregar-se a fons parlem, eixe és el territori de Dani: per tercer any consecutiu Tapería Dani s'ha alçat amb el primer premi, amb 1183 vots en esta edició. Un local ben situat, en l'avinguda, però que prepara a consciència la ruta: després de servir 12.000 tapes en l'edició del passat any, en esta ocasió va preparar 15.000 unitats per si de cas… i no li van sobrar.

De l'entrega de premis es van ocupar la junta directiva de l'Agrupació de Penyes i els regidors José Mª Esteve, responsable de comerç, i Salvador Àvila, encarregat de festes.

Finalitzat l'acte protocol·lari… el públic va continuar degustant, ja entrada la nit, fins a esgotar existències. Al cap i a la fi, estàvem inaugurant el Dia Mundial de la Tapa.

No podem dir que ens hem quedat amb ganes de més… però José Reyes Gallego va a haver de seguir reinventat la ruta, perquè acabarà quedant-se xicoteta. Veurem quines sorpreses ens prepara l'any que ve.

Informa i fotos: Sabín

930-ganador-taperia-dani

10 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres