Poques anous i molt de soroll: l'èxit de la Marjal creix cada estiu

L'Associació Cultural Falla La Marjal es despedix un any més de les festes que han dut a terme del 8 al 15 d'agost en la platja de Puçol. La programació ha estat carregada d'activitats com ha sigut el mercat solidari, jazz, entrada mora, mahjong, flamenc, tómbola, sopar popular, mercat medieval, actuacions musicals i la tradicional cremà del patot. En general, les festes han sigut tot un èxit i ja tenen ganes de més i millor per a l'any que ve.

 

El dissabte 9 d'agost s'esperava una gran expectació perquè començaven oficialment les festes de la Falla La Marjal. L'entrada mora no va defraudar, i ja està considerada com una tradició per a esta associació cultural. “Els cavalls enguany han anat darrere perquè no embrutaren l'entrada mora. Una sorpresa per als assistents perquè quan pensaven que acabava arribava el més espectacular, els cavalls” comenta Pilar Rojas.

El diumenge 10 va destacar l'exhibició de Mahjong els 3 dragons ja que van ensenyar als assistents a jugar a este desconegut i mil·lenari esport xinés. La sorpresa va vindre amb la massiva arreplegada que va tindre el concert d'Eclectic Llatí Jazz Ensemble, ja que,  per a ser un dilluns va haver-hi molta expectació per part dels veïns de la població.

El dimarts 12 la bailaora Sofía Rivera va dur a terme la Nit de ball flamenc i l'acollida va ser tan bona que ja s'ha demanat organitzar una nit de flamenc amb ball i cant per a l'any que ve.

“Vam estar pendent tots els dies perquè pareixia que la pluja anava a aigualir-nos la festa però finalment vam poder acabar les festes sense cap parada en la nostra programació” argumenta Rojas. A mesura que els dies de festa passaven la Tómbola realitzada per la falla La Marjal anava vent en popa a tota vela. “Va haver-hi moltíssima acceptació per part dels assistents i volem agrair tant als participants com als donants la seua ajuda”.

El dimecres i fora de la programació, les xiquetes de l'escola de ball de Núria Margaix van realitzar una exhibició de l'espectacle El Rei Lleó. El dijous va ser un altre dia fort amb el Sopar Popular. Amb un total de 1.000 assistents, l'associació va sortejar un pernil i una quinzena de regals.

L'últim dia, la Falla La Marjal va voler acabar amb tots els luxes. Les actuacions de Carmen Navarro, Dani Parreño, Iris Ruiz i Dani Torrico van ser tot un èxit. Amb un públic variat, de totes les edats i amb molta acceptació van tancar una tard màgica per a esta xicoteta associació. A la nit, es va realitzar un castell de focs artificials, la tradicional Cremà del Patot i una discomóvil.

“Vore reconegut el treball és molt satisfactori. Considerem que les festes d'enguany han sigut tot un èxit i tenim moltes ganes de preparar les festes de l'any que ve” finalitza Tania Lara.

Deu sòcies són les valentes que componen esta xicoteta associació en la platja de Puçol. Elles són: Inma, Tania, Raquel, Encarna F, Charo, Amparo, Marí Carmen, Pilar G, Encarna C i Pilar R. Organització, treball dur i en equip han sigut les claus del seu èxit per a aconseguir fer unes festes amb tanta notorietat. Són poques però sorolloses i és admirable els objectius aconseguits.  Anima't i apunta't a aquest xicotet col·lectiu per a aconseguir que la falla cresca i seguir amb la tradició de les festes en la platja.

Informa: Sara Moreno | Fotos: Sabin 

771-dani-parrenyo-1

19 Agost 2014
FaceBook  Twitter  

Altres