José Luis Muñoz, president de la Junta Local Fallera, es despedix del càrrec en la nit de la cremà de les sis falles de Puçol

Poc més de tres hores va durar la cremà de les sis falles de Puçol: a les 23.30 hores va començar el foc en la platja, amb Camí La Mar, i després tots els participants es van traslladar al nucli urbà per a seguir, en companyia dels festers, bombers, policia i protecció civil, la cremà de Palau-La Torre, l'Antiga Muralla, Hostalets, Molí de Vent i Picaio, que va finalitzar passades les 2.30 de la matinada.

En primer lloc la comitiva es va traslladar a la platja, per a la cremà de Falla del Camí la Mar. Abans, com ve sent habitual, la Junta Local Fallera es va reunir per a despedir l'exercici faller, però enguany va haver-hi una despedida més: la del president José Luis Muñoz, que anunciava als seus companys que no seguiria en el càrrec l'any que ve. Un brindis molt emocionant va servir per a despedir José Luis. A continuació va donar pas la primera cremà de Puçol. A les 23.30 hores, el president i la fallera major botaven foc a la metxa.

A mitjanit, segons allò que s'ha previst, els bombers feien acte de presència en Palau-La Torre.En eixe moment els fallers ultimaven els preparatius perquè la falla cremara sense cap tipus de problema. Multitud de veïns es donaven cita per a veure cremar la primera falla del nucli urbà de la població. Una cremà que ràpidament va convertir en cendres el monument gran.

La següent parada va ser la Falla l'Antiga Muralla, la guanyadora del primer premi de les falles grans de Puçol. Una cremà que havia alçat una gran expectació deguda a la proximitat del monument a la fatxada d'una vivenda.Però tot va eixir com estava previst, el monument va començar a cremar-se per la part de dalt i el ninot es va precipitar al sòl sense a penes fregar la fatxada. Gran alegria dels encarregats de preparar la cremà de la falla i per descomptat de la fallera major i el president. Un any redó en el seu quint aniversari.

La cremà d'Hostalets va ser la més llarga de la nit: després de l'habitual castell, president i fallera major van botar la traca que havia d'iniciar el foc. Tot es va complir segons el guió previst, però ja és un clàssic que en esta falla s'inicie el foc a poc a poc i tard molt a cremar el monument… encara que quan el fa, tot finalitza amb rapidesa.

Molí de Vent va comptar amb molt de públic, encara que ja les cares demostraven que el cansament començava a deixar efectius pel camí, com si d'una prova esportiva es tractara. La cremà es va desenrotllar sense problemes.

Va tancar el torn la falla Picaio, en la que els protagonistes quasi estaven en família, el que no va impedir que visqueren la cremà amb la mateixa intensitat que totes les altres i que les llàgrimes de la fallera major acompanyaren les flames que posaven punt final a les falles 2014 a Puçol.

Informen: Sergio Maestro i Sabín | Fotos: Sergio Maestro 

fotos face fotos face fotos face fotos face 

fotos face fotos face

275-picaio-2

 

20 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres