Miguelito, la cavalcada i una exposició de fotos, les grans atraccions de les festes de Sant Miquel

Miguelito, la cavalcada i una exposició de fotos, les grans atraccions de les festes de Sant Miquel

Sant Miquel no sols continua fidel a les seues festes centenàries, sinó que enguany ha apostat per recuperar la seua memòria històrica amb fotos que han aportat els veïns i que s'han exhibit en el propi carrer. Encara que qui realment ha pres un any més el carrer ha sigut Miguelito, l'incombustible bou amic dels xiquets que en esta edició ha convocat més públic que mai.

L'exposició Fem memòria, fem festa ha sigut la gran novetat de les festes de Sant Miquel, celebrades del 26 al 29 de setembre. Va nàixer com una proposta en una reunió de veïns i molt prompte molts d'ells es van posar a buscar en els seus àlbums, en els seus records, les imatges de les festes en el segle passat.

Vam demanar fotos a tots els veïns i la veritat és que ha funcionat molt bé, tant que ja se'ns han quedat algunes imatges fora de l'exposició, perquè calia tancar en un termini determinat per a poder imprimir-les, però la idea tindrà continuïtat i l'any que ve ampliarem l'exposició i buscarem noves fórmules per a recuperar la història i la memòria de les festes de Sant Miquel”, recorda Emilio Jimena, el coordinador de l'exposició.

L'acte d'inauguració de l'exposició, el dijous 27 a la vesprada, va comptar amb la presència de l'alcaldessa Merche Sanchis, regidors i veïns, que van recórrer el carrer disfrutant amb eixe joc tan nostre que consistix en intentar reconéixer als que apareixen en unes imatges que molts ja tenien oblidades i ara cobren nova vida.

La vesprada del divendres 27, els xiquets de Sant Miquel van descobrir que hi ha altres jocs a més de la Play, la Wii i la resta de pantalletes individuals. Són els jocs amb què els nostres iaios es passaven la vesprada en el carrer, disfrutant de la companyia dels amics, junts, sense temps per a avorrir-se: les carreres de sacs, l'ou en la cullera, el mocador, estirar la corda o assentar-se en la cadira podrien paréixer "un poc antiquats", però quan es disfruta d'ells... cap xiquet del carrer Sant Miquel va recordar aquella vesprada si tenia alguna partida pendent a casa.

I per a l'any que ve ja es parla d'alguna activitat gastronòmica oberta a tots els públics. Estos mossos volen recuperar la memòria a marxes forçades.

Encara que per a activitats dirigides a tots els públics, dos es porten la palma: la cavalcada que posa habitualment fi a les festes, celebrada en la vesprada del diumenge 29 amb una àmplia participació de veïns i amics que s'acosten cada any a disfrutar d'una festa entranyable, que es viu quasi com si foren tots una gran família; i, sobretot, Miguelito.

Miguelito és el nom d'un bou que va nàixer en la postguerra, quan la fam no permetia portar un bou de veritat a la població —entre altres coses perquè segurament els veïns se'l menjarien—. Algú de Sant Miquel, un carrer que portava ja dècades amb les seues festes, va tindre la feliç idea de disfressar-se de bou i recórrer el carrer per a portar el somriure, sobretot als més xicotets, almenys per unes hores.

Amb el temps, Miguelito s'ha convertit en l'estrela de les festes de Sant Miquel, prova d'això és que en la vesprada del dijous 27 els xiquets omplien el recorregut, alguns inclús en braços dels seus pares, com l'encarregada de tallar la corda en l'embolada, una xiqueta de a penes uns mesos.

Un bou distint, l'amic dels xiquets, Miguelito, un personatge que resumix a la perfecció l'esperit de la festa: l'important és participar i que la festa no es perda. Sant Miquel continua fem memòria, fem festa.

Informa: Sabín

mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook
mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook

918-cabalgata-sant-miquel-2

 

01 Octubre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres