Wallace i Pasku vencen en el torneig de dards de festes, que podria no tornar a celebrar-se en el futur

Wallace i Pasku vencen en el torneig de dards de festes, que podria no tornar a celebrar-se en el futur

Els membres de l'Associació de Dards de Puçol van organitzar el dissabte 24 d'agost un campionat local de dards en el Café Darós, per primera vegada amb dos categories diferents, Promaster i Amateur, una gran idea amb l'objectiu de despertar l'interés entre els veïns. Els darders de Puçol, campions del món en diverses ocasions, no perden l'esperança d'aconseguir el seu propi local.

El passat 24 d'agost, en el Café Darós es va celebrar un campionat local de dards en què van estar presents els components de l'Associació de Dards Puçol. Una vetlada tranquil·la on els participants van mostrar les seues grans habilitats en el joc per a alçar-se amb el primer premi.

No és el primer any que es realitza un campionat d'este tipus en les festes de Puçol, però en esta ocasió s'han organitzat dos tipus de divisions, Promaster i Amateur, amb la intenció d'atraure i animar a més participants de la població. “A poc a poc som menys gent per la crisi econòmica que estem travessant, ja que els dards no són un esport sinó un hobbie, i ens hem de pagar tots els gastos de viatges en cada competició”, explica Dani Huertas, president de l'associació.

Dividits en dos categories, 7 veterans, inclosos alguns campions del món, van participar en la secció Promàster. Paral·lelament, els 16 veïns amb ganes de participar en les festes però conscients que és impossible véncer Wallace i els seus companys de l'associació, van disfrutar d'un torneig paral·lel Amateur.

Precisament Juan Huertas Wallace va ser el vencedor en la categoria professional, després de véncer en la final a Fran Cosí. Altres dos components de l'associació, Thais i José Huertas, van completar el quadro d'honor de la competició.

Wallace va nàixer fa tretze anys, quan era famosa la pel·lícula Braveheart de Mel Gibson”, explica Juan Huertas. “Després, es va consolidar com el nick habitual per a jugar per Internet i ara tot el món em coneix com Juan a Puçol, però sóc Wallace en el món dels dards”.

El guanyador en la categoria d'iniciació va ser Pasku, que després de diverses rondes eliminatòries, acompanyades del bon ambient en el Café Darós i de la gran organització, es va fer amb el primer lloc seguit de Mariano, Roberto i Porti.

Els regidors Salvador Ávila i José Mª Esteve van ser els encarregats de realitzar l'entrega de trofeus, després d'una vesprada de dards, xarrades, rialles per la corbata del president (que se n'anava de boda eixa vesprada) i conversacions entorn del complicat futur de l'associació, a pesar de comptar amb diversos campions del món i tindre pendent el torneig de Valladolid a l'octubre, valedor per al mundial d'Hong Kong.

I és que el millor club de dards de la història d'Espanya no té encara un local on poder ensenyar als més xicotets, formar una escola, entrenar i realitzar les seues competicions: “Vaig oferir el meu local fa quatre anys i mig, perquè jo també estic ficat en el món dels dards, i des d'eixe moment hem celebrat ací els entrenaments i tot tipus de campionats”, apunta José Darós, amo de la cafeteria.

Una ajuda que ha permés mantindre funcionant a l'Associació de Dards Puçol, encara que el seu president continua preguntant-se com és possible que un modest club de Puçol puga participar en tornejos mundials a Hong Kong o Corea, i que hagen guanyat en els últims anys els mundials celebrats en Les Vegas i Chicago… “i que no obstant això siguem cada vegada menys jugadors en la població, perquè cada partida d'entrenament l'hem de pagar, cada desplaçament també i seguim sense un local on crear escola, on entrenar i on transmetre tant que hem aprés a gent jove que s'interesse per este esport”.

Informa: Beatriz Abad

mas-fotos_facebook

807-campeonato-dardos-1

 

26 Agost 2013
FaceBook  Twitter  

Altres