Festes Puçol 2013, actes per a tots els gustos

Festes Puçol 2013, actes per a tots els gustos

Les festes populars i patronals de Puçol estan a punt d'arribar, i ho fan amb algunes novetats, com l'actuació de l'Orquestra Montecarlo, una exposició de vehicles antics i el concert de la Banda Municipal de València. Tampoc faltaran a la cita els tradicionals actes religiosos, esportius, musicals, taurins i la ja consolidada Ruta de la Tapa.

Les festes populars i patronals de Puçol comencen el dissabte 24 d'agost amb el campionat local de dards i de parxís. Per a acabar el dia hi haurà una discomòbil organitzada pels Festers.

El diumenge 25 d'agost al matí tindrà lloc la tradicional Romeria al Cabeçol seguida de la Santa Missa. A mitjan matí podrem disfrutar d'una de les novetats d'enguany, la inauguració de l'exposició de vehicles antics, el menjar i el passeig dels mateixos per tot el poble, organitzat per la falla Antiga Muralla.

El dilluns 26 d'agost es celebrarà el trofeu de jocs de taula amb les modalitats “xinxàs” i dòmino.

El dimarts 27 d'agost a la vesprada continuem amb més trofeus, en este cas el trofeu de festes de truc organitzat pels festers. També tindrà lloc la presentació del cartell de bous de les festes taurines organitzat per la Comissió 7 de Septembre 2012 en l'Espai Social La Barraca.

El dijous 29 d'agost arriba el dia més esperat pels festers, el dia de la seua presentació.

El divendres 30 d'agost a la vesprada, Volta a Peu infantil i d'adults organitzada pel Club d'Atletisme Puçol. Més tard, Gran Cavalcada que donarà pas a la nit de disfresses amb discomòbil en la Plaça del País Valencià. També serà el dia en què es pose en marxa la Ruta de la Tapa.

El dissabte 31 d'agost ve carregadet de més activitats. Començarà el dia amb trofeus, de petanca i de futbol 8 aleví. Al matí, la inauguració de l'exposició de Bonsais. A la vesprada s'entregaren els trofeus de festes de Futbol 8 i per a despedir el mes d'agost, la tradicional Nit de Paelles amenitzada amb orquestra que finalitzarà amb discomòbil.

Per a no perdre el ritme en el cos, i començar bé el mes de setembre, el diumenge 1 de setembre és el dia dels més xicotets, amb un parc infantil. A la vesprada es realitzarà la partida de Galotxa i per a tancar el dia veurem a les actuacions dels més atrevits en la nit de playbacks.

El dilluns 2 de setembre a la vesprada tindrà lloc el trasllat de la Imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu i per a finalitzar el dia, nit de rock amb la col·laboració d'AMPLI.

El dimarts 3 de setembre els festers passejaran a cavall pels carrers i a la vesprada es concentraran per a presidir una Santa Missa que finalitzarà amb el trasllat de la imatge. També hi haurà trofeu de Futbol Sala i la música serà l'encarregada de tancar la nit amb una discomòbil.

El dimecres 4 de setembre xiquets i majors compartiran protagonisme: Santa Missa per als nostres majors continuada per un berenar. La vesprada de xiquets consistix en un concert a càrrec dels alumnes del CMI Santa Cecília. Per a acabar la vesprada es celebrarà el trofeu de festes de bàsquet i per a finalitzar este dia, el musical “Aquellos maravillosos años”.

El dijous 5 de setembre és el dia dels més menuts, començant el matí amb l'arreplegada dels festers infantils per a acudir a la Santa Missa i a la vesprada es celebrarà el gran festival infantil. Es jugarà el trofeu de festes de futbol i es disputarà la final del trofeu de pàdel, tenis i frontenis. La nit finalitzarà amb el tradicional Sopar Solidari i la nit d'Albaes.

El divendres 6 de setembre es celebrarà la final del trofeu de festes de billar i a la vesprada tindrà lloc la “entra” de la murta. Els coets i la discomòbil seran les encarregades de tancar la nit prèvia al dia de bous.

El dissabte 7 de setembre, és el tradicional dia de bous a Puçol: tancament al matí, baixada de calaixos a la vesprada, desencaixonada de diversos bous i a mitjanit embolada.

El diumenge 8 de setembre començarà amb una despertà i la descoberta de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Cruz. Més tard, solemne missa concelebrada i ofrena de flors. A continuació, solemne processó. I a la nit, l'actuació de l'orquestra Montecarlo que finalitzarà amb castells de focs artificials. Posteriorment, discomòbil.

El dilluns 9 de setembre, per a donar com finalitzades les festes, es farà un volteig de campanes. Al migdia s'oficiarà una Solemne Missa Concelebrada i a la vesprada una Solemne Processó que finalitzarà amb focs artificials. Paral·lelament, parc infantil. I finalment, el concert de la Banda de Música de València.

El dimarts 10 de setembre se celebrarà la missa en honor als difunts.

 

Informa: Beatriz Rada

767-Avance_Fiestas_Puol_2013_1

 

 

07 Agost 2013
FaceBook  Twitter  

Altres