De rècord Guinness: els júniors de les dos parròquies planten junts una falla al matí i la cremen a la vesprada

De rècord Guinness: els júniors de les dos parròquies planten junts una falla al matí i la cremen a la vesprada

Podria entrar en el Llibre Guinness com la falla més ràpida: al matí muntatge, al migdia dinar conjunt i a la vesprada cremà. La Falla Júnior, un exemple de col·laboració entre les dos parròquies de Puçol, Santa Marta i els Sants Joans, és també la primera falla de la població per orde cronològic: tot es va realitzar el dissabte 9 de març.

"Anem a curar el món", eixe és l'eslògan triat enguany pels 300 xiquets i educadors dels dos centres júnior de Puçol, Apocalipsis i Caminar (pertanyents a les parròquies de Santa Marta i els Sants Joans), per a crear una falla conjunta en què tots han aportat el seu treball.

Durant el matí del dissabte 9 de març, mentres uns muntaven la falla i altres preparaven les paelles o la carn torrà, els més menuts disfrutaven de qualsevol tipus de jocs en la plaça del País Valencià. Era l'única ocasió en què s'ajuntaven els dos centres per a organitzar activitats conjuntes i calia aprofitar a fons el dia.

Després del menjar i l'Eucaristia, que enguany es va celebrar en els Sants Joans, a la vesprada tocava el berenar i la cremà. Després, com a tancament, els educadors van participar en una oració i un sopar conjunt.

Hem treballat entorn de 300 júniors en la creació de la falla, comptant els alumnes i els educadors”, recorda Marta Gimeno, la presidenta d'Apocalipsis. “Amb la nostra falla i el seu eslògan volíem parlar de la pobresa, la crisi i els mitjans de comunicació, d'ací eixe hospital central i els llits que sobreïxen i tenen com a malalts a eixos elements que volem curar perquè el món funcione millor”.

Encara que la falla es disfruta en un sol dia, en realitat porta molt de treball conjunt durant setmanes i per a traure-ho avant s'organitzen comissions que s'ocupen fins a del més mínim detall: de les taules per al menjar a les cadires, de la plantà, del berenar i inclús de l'Eucaristia.

Compartim ambdós centres monitors en cada comissió i, al seu torn, cada comissió compta amb xavals de les dos parròquies”, explica David Pérez, president de Caminar. “Segons les seues edats, cada grup d'alumnes treballa en un dels ninots, però tots col·laboren en la creació de la falla. L'important és disfrutar de la falla junts l'únic dia en què ens reunim”.

L'afirmació és certa: només es reunixen una vegada a l'any. Excepte este.

Els júniors tornaran a unir-se este curs en una altra ocasió, serà el 27 d'abril en el col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz, però Apocalipsis i Caminar no estaran sols, sinó acompanyats pels júniors d'Albalat, Foios, Tavernes Blanques, Meliana i tots els de les parròquies de l'Arxiprestat de Santa Maria del Puig: uns 800 júniors que disfrutaran de la seua festa conjunta, el Dia Júnior.

Després, de cara l'estiu, també compartiran dies de campament, encara que David i els seus monitors ho faran en Orea (Guadalajara) junt amb els júniors de Caminar, mentres que Marta i els xics d'Apocalipsis estaran en Alarcón (Conca).

I tornant a la Falla Júnior, un xicotet reconeixement final.

Des de les 10 del matí, que es va iniciar la plantà, fins a les 8 de la vesprada, que els últims ressagats després de la cremà van decidir tornar a casa, la plaça del País Valencià va estar tancada al trànsit per a garantir la seguretat dels 300 participants i les seues famílies: tallar carrers, desviar trànsit, cuidar dels menors en cada moment, sobretot en la cremà, evitar que el foc danyara les fatxades pròximes... i finalment arreplegar l'arena i les restes de la festa.

De tot això es van ocupar quatre col·lectius que normalment no criden massa l'atenció (a pesar que els seus uniformes són taronja o groc fluorescent, en fi, gens discrets). I això és bo, perquè si el seu treball passa desapercebut és que tot ha anat bé.

Gràcies, una vegada més, a la Policia Local, Bombers, Protecció Civil i la Brigada Municipal d'Obres i Servicis per estar ací per a garantir la seguretat de tots.

Informa: Sabín

fotos_noticia fotos_noticia

255-los-dos-presidentes-1

15 Març 2013
FaceBook  Twitter  

Altres