La Residència de la tercera edat celebra del 12 al 19 de març la seua setmana fallera amb una novetat: la cremà és el divendres 15

La Residència de la tercera edat celebra del 12 al 19 de març la seua setmana fallera amb una novetat: la cremà és el divendres 15

Durant una setmana, del 12 al 19 de març, la Residència de la tercera Edat i Centre de Dia de Puçol tira mà de les bruses, les traques i l'ambient festiu per a celebrar les festes josepetes com qualsevol altra falla: presentació de la fallera major, exposició del ninot, mascletà, visita d'altres comissions i, per descomptat, la cremà del seu monument formen l'ajustada agenda de la seua setmana fallera.

En la residència porten anys treballant per a aconseguir que l'estada dels interns i dels usuaris del centre de dia siga el més atractiva possible, d'ací el seu interés per mantindre vives les tradicions i les celebracions habituals en cada data: Reis, Sant Valentí, Falles, Setmana Santa, festes patronals o l'aniversari de la pròpia residència formen part d'un calendari d'activitats dissenyat per a evitar que els residents caiguen en la rutina.

Fa unes setmanes vam assistir a la seua peculiar celebració de Sant Valentí. Ara estem al març i, per tant, és el moment de compartir les seues particulars Falles.

Enguany les celebracions han començat amb la presentació de la fallera major i el president, seguida de la plantà del monument i les imprescindibles fotos per a immortalitzar el treball realitzat entre els treballadors i els usuaris del centre, tot això el dimarts 12.

El dimecres 13 inclou una visita dels residents a l'exposició del ninot situada en l'Espai Social La Barraca, encara que prèviament tots junts disfruten de la despertá, una xarrada fallera, el pasapalabra amb temàtica a joc i una projecció cinematogràfica.

Igualment intens és el programa del dijous 14, amb la sorollosa despertà, el bingo faller matinal i, al migdia, la visita de la fallera major i el president del col·legi Caxton College, que des de fa anys també se suma a les celebracions de la residència.

El divendres 15 és el seu dia gran: després de l'obligada despertà, celebren la missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats i a Sant Josep a mitjan matí, i a les 15.30 hores arriba l'hora de la cremà de la falla que tants esforços els ha costat. És, a més, el dia en què reben la visita dels representants de l'Ajuntament de Puçol, entre ells la regidor de benestar social Eloísa Rosa Martínez i l'alcaldessa Merche Sanchis.

El dissabte toca ressaca fallera, així que a descansar. Però el diumenge 17 la residència rep una visita molt especial: la Junta Local Fallera i els representants de les distintes falles de Puçol intercanvien experiències cap al migdia.

Dos celebracions gastronòmiques posen punt final a la setmana fallera en la residència: el dilluns 18, el berenar a base de xocolate i xurros; i el dimarts 19, el menjar especial de Sant Josep, a qui tots coneixen com el menjar del casalet.

No pretenen competir amb ningú, d'ací que traslladen el seu cremà al divendres, un dia amb menys rebombori, però tampoc estan disposats a renunciar a la seua falla. Sens dubte, estos residents mantenen intactes les seues ganes de disfrutar a límit.

Informa: Sabín

238-san_valentin_residencia-6

 

13 Març 2013
FaceBook  Twitter  

Altres