Descobrim el secret millor guardat del 25 aniversari de les falles: la cosa està que crema

Descobrim el secret millor guardat del 25 aniversari de les falles: la cosa està que crema

Vivim una època de crisi amb poc pressupost per a organitzar esdeveniments especials, però els components de la Junta Local Fallera de Puçol volien fer soroll d'alguna forma i al final l'han aconseguit: celebren els 25 anys de la germandat de les falles locals amb un correfoc de dimonis el diumenge 17 de març, a les 20.30 hores, en l'avinguda Molí de Vent.

Al marge de la presentació oficial de la junta, on es va invitar als anteriors presidents i falleres majors, així com a la fallera major de València, la veritat és que no hi havia diners per a més”, reconeix José Luis Muñoz, l'actual president de la Junta Local Fallera. “Però hem tingut una àmplia participació en el sopar de convivència i també en la nit de disfresses, i els diners que hem tret de les barres ens ha permés fer un poc de soroll”.

Participació, soroll i foc, els elements indispensables en les festes falleres: així que o es muntava una falla nova (una cosa complexa, certament), o es realitzava un castell de focs artificials (prou difícil també), o… s'unien ambdós elements en un correfoc.

I si es tracta de correfocs a Puçol, gens millor que fer-lo amb els Dimonis de Massalfassar, un col·lectiu que ja ha actuat moltes vegades en les Festes Populars i Patronals de setembre i sempre han comptat amb molt de públic, no sols fent cua darrere dels protagonistes sinó també implicant-se a fons amb la desfilada, el soroll i el foc.

Hem hagut de retallar un poc ací i allà, però al final hem aconseguit posar en marxa el correfoc i la veritat és que és un acte molt atractiu que sempre convoca molt de públic”, afig el president. “Seria bonic que quede com un al·licient més de les falles i no sols es realitze enguany de l'aniversari. Al cap i a la fi, la novetat del passat any, el sopar popular, ja ha quedat instaurat per al futur”.

José Luis es referix a un canvi important en la programació: la tradicional sopar de gala, reservat a uns quants pel cost elevat del cobert, es va transformar en 2012 en un sopar popular, amb menys tupé però més beguda, amb menys glamour però molts més participants.

I ara ja és una cita obligatòria en les falles de Puçol. Com el ball de disfresses despreses de la cavalcada.

Qui sap, potser eixa hora de correfoc per l'avinguda Molí de Vent també es convertisca en una tradició en els pròxims anys, seria la segona gran aportació d'esta junta, que es definix a si mateixa com una gran família: “Estem molt contents amb la col·laboració i el comportament de les sis falles de Puçol, però sobretot amb la germandat que existix dins de la Junta Local Fallera, on tots perdem els cognoms i no representem cap falla en concret, sinó que som un grup unit que aposta per la festa fallera”.

De moment, ja són la gran família i un més: el 25 aniversari se celebra com correspon, amb soroll, pólvora i foc, gentilesa del correfoc de Dimonis de Massalfasar.

Tot això el diumenge 17, a les 20.30 hores.

Pots portar a tots els teus amics, és gratis. I si vols implicar-te a fons, una jaqueta i un barret ajuden el seu.

Informa: Sabín
Disseny cartell: José Luis Muñoz

264-cartel-correfoc-1 

12 Març 2013
FaceBook  Twitter  

Altres