Trages, adreços i pentinats de fallera protagonitzen la primera setmana cultural de la falla Antiga Muralla

Trages, adreços i pentinats de fallera protagonitzen la primera setmana cultural de la falla Antiga Muralla

Del 25 al 27 de setembre, el casal de la falla Antiga Muralla s'ompli de trages, adreços i pentinats de fallera en la seua setmana cultural. Es tracta de mostrar les últimes tendències, però també d'aprofitar els coneixements de les més veteranes perquè eixir vestida -i pentinada- de fallera no siga un luxe a l'abast de molt poques. Una iniciativa nova en el panorama faller local que promet tindre continuïtat.

La falla Antiga Muralla és la més jove de Puçol, però els seus fallers i, sobretot, falleres, tenen àmplia experiència en el medi, no en va ja havien estat abans en altres falles. Així que són nous, però arriben amb ganes d'innovar, el que queda clar veient la setmana cultural amb què, pràcticament, debuten en la nova temporada.

La idea la vam tindre ja l'any passat, però no es va poder portar avant perquè la nostra intenció era fer-la amb la Penya El Barrio i se'ns va ocórrer massa tard, pel que ells ja tenien tot programat”, explica Inma Bosch, una d'eixes falleres a qui li agrada no sols lluir trage i monyo, sinó també implicar-se a fons en l'organització de qualsevol tipus d'esdeveniment, no en va és ella la impulsora dels distints mercats ambulants solidaristampoc va quallar per a ajudar Tomás Esteve… i ja té preparat un altre per al 6 d'octubre, en el carrer La Barraca. Encara que d'això vos parlarem un altre dia.

Així que prenguem nota: dimarts, exposició; dimecres, tendències en el vestir; i dijous, com seguir la tendència sense que et coste un euro

No va eixir l'any passat, però el van tornar a intentar enguany i… tampoc va quallar.

Però no és esperit emprenedor el que li falta a esta gent, així que van decidir muntar la setmana pel seu compte: al final, no és una setmana, són tres dies; no és en col·laboració, ho munten els fallers sols; i es limita només a temes com el trage i el pentinat… encara que l'any pròxim, si la idea funciona, ampliaran horitzons.

A partir del dimarts 25 de setembre exposem en el casal de la falla una col·lecció de deu trages de distintes tendències: la majoria són de Serrano Navalón, empresa puntera del ram, encara que també ens han cedit el seu trage algunes falleres de la població”, apunta Inma. “A més, tenim un trage de xiqueta i un altre de xiquet, perquè l'exposició siga completa i, perquè no falte detall, en col·laboració amb Art Antic, hi haurà una exposició d'adreços, joies i tot el que comporta anar abillada per a les falles”.

Precisament els experts de Serrano Navalón impartiran la xarrada del dimecres 26, destinada a mostrar l'evolució del trage, una cosa que, encara que parega mentida als neòfits en la qüestió, també seguix unes modes i canvia cada any.

I no sols canvia el trage, sinó també el pentinat, però pentinar una fallera en el fons és molt fàcil, per això volem desmitificar eixe món i nosaltres mateixes, en la xarrada del dijous, ensenyarem a qualsevol veïna que s'acoste com preparar un pentinat de fallera, una cosa que els permetrà estalviar-se entorn de 25 euros diaris en perruqueria… en alguns casos més del que costa llogar el trage”.

Inesgotables, emprenedores i amb recursos per a eixir avant quan els diners no arriba… i no sempre arriba per a anar cada dia a la perruqueria i comprar o llogar un trage. Així que prenguem nota: dimarts, exposició; dimecres, tendències en el vestir; i dijous, com seguir la tendència sense que et coste un euro.

Tot això a les 6 de la vesprada en el casal de la falla Antiga Muralla. Gratis, per descomptat.

Informa: Sabín

868-cartel_semana_cultural-1

 

21 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres