Gossos entrenats per a la defensa de dones maltractades: Chuka can, el club caní de Puçol

Gossos entrenats per a la defensa de dones maltractades: Chuka can, el club caní de Puçol

El diumenge 4 de setembre a les 19:00 hores va tindre lloc en el passeig de la Constitució la primera exhibició canina oferida pel club caní de Puçol Chuka can, un club que des de fa un any està ubicat dins de les instal·lacions del Planter i que entrena gossos per a la defensa de dones maltractades.

“Tot va començar perquè vam ser a l'ajuntament a informar-nos sobre la benedicció dels animals en Sant Antoni, i a partir d'ací se nos va plantejar la possibilitat de formar part de la programació de les festes, una idea que ens va paréixer magnífica”, comenta Mónica Ortiz, instructora del club caní i que forma part del món del ca des de fa 8 anys.

Una exhibició dirigida per Ulisses Primo, instructor del club i criador i ensinistrador de gossos des de fa més de 20 anys. Les actuacions que es van mostrar en l'exhibició van ser: ensinistrament caní handler per a ensenyar als amos com han de traure les seues mascotes en les exposicions de bellesa, proves de treball amb gossos d'aigua, exercicis d'obediència, instruccions perquè els gossos s'acostumen a la rutina i exercicis de sociabilización per a evitar problemes d'agressivitat i dominació.

Tots els exercicis van deixar els assistents amb la boca oberta, però un dels exercicis que va cridar molt l'atenció va ser la realització de 2 entrades en mànega amb gossos entrenats per a la defensa de dones maltractades i xiquets amb problemes.

Un club que realitza tots estos exercicis i que està format per 29 alumnes, 17 gossos externs i 12 que són propis del club. A més, molts dels gossos són animals que han tingut seriosos problemes i que ara gràcies al treball d'estos professionals estan totalment rehabilitats.

Mónica explica que: “és una tasca que demostra que tots els gossos poden aconseguir un bon nivell d'obediència i educació i la intenció d'este del qual club és que tots es divertisquen i que tots els gossos puguen aconseguir el que es va vore en l'exhibició” .

Un associació que obri les seues portes els dissabtes al matí i els dijous a la vesprada durant tot l'any. Un club que crea consciència en les persones de l'important que és l'amor als animals, així com la integració dels gossos a les famílies o l'entrenament d'altres funcions que són essencials per al gos.

Així que ja sabeu, no vos oblideu del vostre company més fidel i apuntar-ho a Chuka can, perquè sens dubte este club traurà el millor del vostre millor amic.

Informa: Lorena Reolid

577-chuka_can-2

fotos_noticia

 

20 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres