Vicente Alegre: “No hi ha actes de festes difícils de preparar, tot depén del pressupost de què es dispose”

Vicente Alegre: “No hi ha actes de festes difícils de preparar, tot depén del pressupost de què es dispose”

S'acosta el començament de les festes de patronals i populars i els festers d'enguany ja tenen ganes de disfrutar el que han estat preparant amb tant d'esforç. Vicente Alegre, el cap dels festers i la seua festera Tamara Gallart ens fan balanç de tot un any de treball.

Queden molt pocs dies perquè comencen les festes de setembre, com van els preparatius?

La veritat és que els preparatius van prou bé. Ara mateix estem repartint llibrets per grups de quatre a sis persones. Primer repartim a les publicitats, abonats i després baixarem a la platja. Quan acabem d'açò, començarem a repartir per la part de baix del poble. A més, a partir del 16 eixirem a penjar banderetes pels carrers.

Els preparatius per a les festes impliquen treball previ, des de quan esteu treballant?

Portem treballant des de setembre de l'any passat que vam eixir a passar els cartonets i des de llavors hem tingut reunions tots els dijous. A més hem fet loteries: l'extraordinària de tots els mesos, la de Nadal i la del Xiquet; hem organitzat tres festes en pubs del poble; vam rifar un televisor…

I enguany, quins actes heu realitzat?

El primer dissabte de cada mes assistíem a missa; vam participar en la missa de Reis vestits de pastors i en la cavalcada d'eixe mateix dia vestits de patges; també vam participar en la Presentació d'Hivern que va ser al març; en la Setmana dels Dolors, amb missa tots els dies de dissabte a divendres; en la processó del Divendres Sant; vam fer una trobada de festers on ens vam reunir els festers des de l'any 2000 fins al 2011 i vam fer un recorregut pel temps amb fotos i vídeos; vam estar en la processó del Corpus i presentant el llibret.

L'economia actual no està passant el seu millor moment, vos ha afectat vosaltres la crisi?

Sincerament, la crisi afecta qui vol afectar. Sempre són els mateixos els que estan interessats a col·laborar i als que realment els interessa la festa. És l'excusa que gasta la gent per a intentar no col·laborar.

I quin perfil complixen?

En general els que més col·laboren són els més pròxims, familiars i amics. I bo, com ja hem dit abans, la gent de sempre.

Les activitats de festes sempre seguixen la mateixa línia, no obstant, cada any s'intenta aportar alguna novetat, de quina manera ho heu fet vosaltres?

Per a enguany hem inclòs jocs tradicionals com “llançament d'os d'oliva” o “menjar meló” que es realitzaran l'1 de setembre a la vesprada. També hem recuperat la nit de monòlegs que serà el mateix dia.

De tots els actes de la programació, quin diríeu que és el més difícil d'organitzar?

Probablement el més complicat és el dia 8, ja que és el dia que més treballem. De totes maneres no hi ha actes difícils de preparar, tot depén del pressupost de què es dispose.

És cert que el dia 8 sol ser un dia prou complet, què heu preparat?

Al matí, a partir de les 8, hi haurà una despertà començant des de l'Església. Després passarem a arreplegar a les festeres i anirem a missa. A l'acabar, les xiques posaran medalletes a la gent mentres que els xics perfumaran amb colònia. Al migdia hi haurà una traca pel carrer Sant Joan. A la vesprada ofrena, processó i a la nit concert de Despistaos. A l'acabar hi haurà focs artificials i ja a la discomòbil.

De tots els actes, quin espereu amb més ganes?

La veritat és que tots, però a destacar el dia de la presentació i el dia 9. La presentació perquè és un moment molt emotiu, t'exposes davant de tot el poble, ensenyes el trage… A més, és el dia en què realment comencen les festes. El dia 9 perquè portem el anda.

I com a recompensa, què espereu de les festes?

Després de tot l'any treballant esperem passar-ho molt bé, que les festes siguen del grat de tot el món i que tot el món ho passe bé sense cap contratemps.

Com animaríeu a la gent a participar?

Són unes de les festes més importants del poble i nosaltres hem posat molt d'esforç durant tot l'any perquè tot vaja bé. Ens agradaria que la gent participara en tots els actes que els siga possible.

Finalment, com veieu el futur de les festes de cara a l'any que ve?

Probablement este siga l'últim any que hi haja coets, ja que l'any que ve serà necessari un carnet oficial per a poder tirar-los. A més, no sols afectarà estes festes, sinó també a les falles, per exemple. Els desitgem molta sort.

Informa: Lucía García

496-fiestas_2_vicente_tamara


21 Agost 2011
FaceBook  Twitter  

Altres