Música, esport, tradició i devoció en les Festes Populars i Patronals Puçol 2011

Música, esport, tradició i devoció en les Festes Populars i Patronals Puçol 2011

S'acosta el dia que donarà començament a les festes patronals i populars de Puçol. Del 27 d'agost al 9 de setembre la programació ve carregada d'actes religiosos, esportius, musicals, taurins… En definitiva, de molts dies d'emoció i festa per a tots els veïns de Puçol.

Queden ja pocs dies perquè les festes patronals i populars de Puçol donen el tret d'eixida. El dissabte 27 d'agost començaran els actes festius xafant fort amb el campionat local de dards i discomòbil.

El diumenge 28 d'agost al matí es realitzarà la tradicional romeria al Cabeçol i, a continuació, Santa Missa. A la vesprada, el V Trofeu de Festes de Galotxa en el carrer Castelló amb la seua posterior entrega de trofeus.

El dilluns 29 d'agost tot el món està convidat a passejar amb bici pels carrers de Puçol, prèvia concentració en l'antic camp de futbol. I, a la vesprada, trofeu de festes de jocs de taula en el Passeig de la Constitució.

El dimarts 30 d'agost es presentarà el cartell dels festejos taurins del 7 i 10 de setembre en l'Espai Social La Barraca. També serà la final del VII Campionat de Truc organitzat per la Falla Hostalets en el propi casal.

Per al dimecres 31 d'agost l'Ajuntament oferirà un dinar per als majors de la localitat en el Restaurant Bar Puçol. No obstant, els protagonistes d'este dia seran els festers, ja que a les 21.00 serà la Cercavila i a les 23.00 hores en la plaça del País València lluiran les seues millors gales durant la presentació de festers jóvens.

El dijous 1 de setembre l'Ajuntament oferirà un dinar per als majors i hi haurà jocs tradicionals en el camp de futbol de la muralla per a rememorar vells temps. Es disputarà la V Edició del trofeu de festes José Claramunt entre la UD Puçol i un equip invitat. A la nit, monòlegs.

El divendres 2 de setembre s'arreplegarà als festers de la Tercera Edat i hi haurà una Santa Missa en homenatge. Per als que vullguen participar, Volta a Peu infantil i per a adults pels carrers del poble. Hi haurà també berenar per als majors i la Gran Cavalcada que donarà pas a la nit de disfresses amb discomòbil i truita gegant.

El dissabte 3 de setembre dia de trofeus, ja que hi haurà de petanca, de futbol 7 aleví organitzat per Hostalets i de billar. Inauguració de l'exposició de bonsais en la Milotxa. A la vesprada pujada de la Imatge de la Mare de Déu al Peu de la Cruz fins a la Parròquia de Santa Marta. A la nit, la tan esperada nit de paelles amenitzada per orquestra i per a qui encara tinga forces, discomòbil.

El diumenge 4 de setembre concentració de tots els festers i Santa Missa. Per als xicotets hi haurà parc infantil en el Passeig de la Constitució. També es realitzaran exhibicions: de carreres de vehicles per radiocontrol i canina. Els col·lectius i associacions duran a terme la nit de playbacks.

El dilluns 5 de setembre els xiquets seran els protagonistes: arreplegada de festers infantils i Santa Missa. Es realitzarà un Gran Festival Infantil amb concursos i jocs i posteriorment trofeu de festes de bàsquet. A benefici de CÁRITAS hi haurà un sopar solidàri. Més tard, nit d'albaes.

El dimarts 6 de setembre, final de trofeus de festes: de tenis, frontenis i futbol sala. Entrà de la murta i descoberta. Més tard, nit de coets i discomòbil Sona La Dipu en el polígon La Murta.

El dimecres 7 de setembre tradicional dia de bous a Puçol, tancament al matí, baixada de caixons a la vesprada, desencaixonada de diversos bous i a mitjanit embolada.

El dijous 8 de setembre començarà una despertà, la descoberta de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Cruz i Santa Missa. Més tard Solemne Missa Concelebrada i ofrena de flors a la Mare de Déu al Peu de la Cruz. A continuació, Solemne Processó. I a la nit, Despistaos donaran un concert en la Plaça del País Valencià que finalitzarà amb castells de focs artificials.

El divendres 9 de setembre se segellaran els actes festius amb un volteig de campanes i arreplegada dels festers casats. Al migdia s'oficiarà una Solemne Missa Concelebrada i a la vesprada una Solemne Processó. A la nit, l'orquestra La Xarxa s'encarregarà de donar fi a les festes.

Informa: Lucía García
 
 
logo_pdf Saludes del llibre de Festes
logo_pdf Fotos dels festers
logo_pdf Programació de festes i inscripcions per als actes
logo_pdf Ruta de la tapa
 
 
 
 
11 Agost 2011
FaceBook  Twitter  

Altres