Cremà fallera, soc andalusí i comparses de moros i cristians es traslladen a l'agost a la platja de Puçol

Cremà fallera, soc andalusí i comparses de moros i cristians es traslladen a l'agost a la platja de Puçol

Per primera vegada la platja de Puçol porta una falla a l'estiu i ho fa de la mà de l'Associació Cultural Falla La Marjal. La programació per a agost inclou, a més dels típics esdeveniments fallers com la plantà o la cremà d'un monument, soc andalusí i comparsa mora. L'associació també realitzarà activitats en fallas i en pasqua.

Fa alguns mesos va nàixer en la platja de Puçol un nou col·lectiu anomenat Associació Cultural Falla La Marjal. Esta associació cultural va ser creada a partir d'una falla i va començar a gestar-se al març, el mes en què se celebren estes festes. No obstant, les activitats de la falla es realitzaran a l'estiu, durant la setmana de falles i en pasqua per als xiquets.

L'associació està formada 25 persones de totes les edats i l'objectiu que s'han fixat per a este primer any és celebrar les seues festes durant el mes d'agost en platja ja que, com afirma José Guillermo Sánchez el president de la falla, “en els mesos d'estiu hi ha més gent que la resta de l'any i per tant hi haurà més participació”.

La programació que l'associació ha preparat per al mes d'agost és d'allò més variada i multicultural, ja que per un costat hi haurà un mercat medieval andalusí i comparses mores però també se celebrarà la típica plantà i cremà fallera.

Les festes comencen el divendres 12 d'agost a les 19.00 hores amb la inauguració del mercat andalusí amb el seu respectiu soc àrab, teteria, artesans, dansa del ventre, rostes morunes, mercaders… Romandrà obert a les vesprades durant divendres, dissabte i diumenge.

A les 20.00 hores es farà la plantà del monument anomenat El Patot, “hem triat la imatge d'un ànec inspirats per la localització de la platja de Puçol entre els camps i la Marjal del moro”, explica José Guillermo. Després de la plantà, a les 21.30 hores l'associació ha organitzat una paella on acudiran les autoritats i els membres de la comparsa que posteriorment realitzaran una entrada mora a les 23.00 hores.

El dissabte 13 d'agost continuarà el soc andalusí i a les 20.00 hores hi haurà un desfilada de moda i perruqueria. A la nit, a les 23.00 hores es podrà disfrutar d'una nit de rock.

L'endemà, diumenge 14 d'agost, a les 22.00 hores hi haurà un sopar popular i a la mitjanit començarà una discomòbil per a tots aquells que tinguen ganes de marxa.

Finalment, el dilluns 15 d'agost es posarà fi a estes festes amb la cremà del monument a les 00.00 hores i com a colofó es llançarà un castell de focs artificials.

Mª Carmen Calomarde, vicepresidenta de l'associació espera que “tots ens divertim i ho passem molt bé, que per a això són les festes. A més, m'agradaria recordar a tots els veïns que estem oberts a la participació de la gent”.

Informa: Lucía García

487-programacion_falla_la_marjal


09 Agost 2011
FaceBook  Twitter  

Altres