Es desvelen les novetats en la programació de les festes patronals

Es desvelen les novetats en la programació de les festes patronals

Els caps visibles dels festers van presentar el llibre de festes de setembre en l'Espai Social La Barraca. Després d'alguns agraïments, es va fer un recorregut per algunes de les activitats que es realitzaran. També es van oferir exemplars del llibre a canvi de la voluntat que, amb èxit, van esgotar les existències.

La vesprada del passat 21 de juliol es va presentar en l'Espai Social La Barraca el llibre amb la programació de les festes patronals i populars de setembre per a l'any 2011. A l'esdeveniment va acudir gran quantitat de gent entre veïns de Puçol, col·laboradors, familiars i amics dels festers així com membres de la corporació municipal, que esperaven impacients i amb expectació conéixer les novetats que ens oferiran les festes d'enguany.

L'acte va ser inaugurat per Salvador Àvila, regidor de festes, qui va avançar algunes de les novetats que inclouen les activitats programades, com els jocs tradicionals que es realitzaran en el antic camp de futbol, llançament d'os d'oliva, menjar poma… També tornarà, després de diversos anys d'absència, la nit de monòlegs. Salvador va comentar que “no faltaran els actes típics, com la nit d'albaes, paelles, sopar solidari, coetà, disfresses, playbacks, bous i tots els actes religiosos relacionats amb les nostres festes”.

Una altra de les novetats de la programació és el canvi de localització d'alguns actes, després d'haver rebut algunes queixes de veïns, la discomòbil del dia 6 de setembre es trasllada al polígon La Murta, on actualment es troba el supermercat Més i Més. Es va deixar clar que l'Ajuntament i els festers són conscients de la necessitat conciliar el descans i la festa però que estes coses requerixen un temps i a poc a poc s'anirà millorant la situació.

D'altra banda, l'associació de penyes ha organitzat una ruta de la tapa i “durant les festes es podrà disfrutar de molt bones i innovadores tapes en gran part dels bars de la nostra localitat i a preus assequibles”, com apunta Salvador Àvila.

Posteriorment va ser el torn dels caps visibles dels festers, Vicente Alegre i Tamara Gallart, que van anar comentant el llibre de festes amb ajuda d'una videoprojecció en la que es mostraven les pàgines del llibre de festes. En primer lloc va parlar Vicente, el qual va fer una sèrie d'agraïments a tots aquells que han col·laborat en el projecte, des de l'Ajuntament fins als qui han prestat documentació necessària per a poder realitzar la part històrica del llibre que enguany dedica una part a la muntanya Cabeçol i també a vells festers i clavaris.

Després d'açò, Tamara va fer un ràpid recorregut per la programació que va a càrrec dels festers, com discomòbils, la romeria del Cabeçol, els jocs de taula i els tradicionals, misses, albaes, cercavila, coets… També va apuntar que els festers porten participant en diferents actes durant tot l'any i que “les festes no sols duren una setmana, sinó que hi ha un gran any de treball i dedicació, il·lusió, compromís i finalment la satisfacció d'haver fet un bon treball”.

El públic assistent tenia moltes ganes d'anar-se'n amb un llibre a casa i per a tancar l'acte els festers van aprofitar i van repartir alguns llibres als assistents, demanant a canvi la voluntat, amb la que podran continuar finançant estos actes. Tal va ser l'expectació que van esgotar les existències de llibres que havien preparat per a l'ocasió. Des de llavors els festers s'estan dedicant a repartir exemplars per les cases i a l'agost començaran a penjar banderetes pel poble.

Informa: Lucía García

513-presentacion_libro_fiesta-6

 

25 Juliol 2011
FaceBook  Twitter  

Altres