La cavalcada del ninot disfressa els carrers de Puçol amb l'esperit festiu de les Fallas

La cavalcada del ninot disfressa els carrers de Puçol amb l'esperit festiu de les Fallas

 

Quasi 500 fallers de les sis comissions de la localitat participen en la tradicional cavalcada del ninot de les Falles de Puçol. Romans, pirates, moros, animals del Rei Lleó, nadadors d'una altra època i nobles medievals prenen els carrers del poble durant este festiu acte, que va finalitzar a la nit amb el ball de disfresses.

El dissabte 5 de març les Falles de Puçol van celebrar per la vesprada la tradicional cavalcada del ninot, una espectacular desfilada de disfresses en què van participar quasi 500 fallers de la localitat. Els d'Hostalets van lluir les seues gales de romans. Molí de Vent les seues disfresses de pirates. Palau la Torre els seus trages de moros. Picayo les seues pells d'animals del Rei Lleó. L'Antiga Muralla els seus banyadors de la dècada dels 50. I la debutant Camí La Mar, en la seua primera participació en la Cavalcada del Ninot, va mostrar les seues elegants peces de nobles medievals.

Salvador Àvila, portaveu de la Junta Local Fallera de Puçol, comenta que “la cavalcada ha sigut tot un èxit, amb molta gent. Més de 400  fallers s'han disfressat i han participat enguany. Com a novetat, cal dir que s'ha modificat lleugerament el recorregut de la cavalcada per a entorpedir el mínim el trànsit del poble”.

Els romans, pirates, els moros, els animals, els nadadors i els nobles medievals fallers van partir esta vegada des del camp de futbol José Claramunt. Després d'omplir de color, música i alegria els carrers Rabalet, Sant Joan, Bisbe Amigó, Germanes Martínez, el Passeig de la Constitució i l'Avinguda de València, la cavalcada del ninot va finalitzar en el carrer Molí de Vent. Però la festa fallera no va parar i va continuar en la nau de l'antiga estació de RENFE, on es va celebrar a la nit el ball de disfresses.

Salvador Àvila explica que “fins al moment tots els actes de les Falles 2011 han comptat amb molt bona participació, no sols la cavalcada del ninot i el ball de disfresses, sinó també la crida, l'exposició del ninot, la nit d'albaes... Si la gent participa igual en la resta d'actes i activitats, enguany tornaran a ser un èxit rotund”.

La pròxima cita del calendari faller serà el 16 de març, el dia de l'esperada plantà. Llavors seran els monuments fallers de les sis comissions del poble els que prenguen els carrers fins a la nit de Sant Josep, quan el foc pose el punt i final a les Falles 2011 i done el tret d'eixida a les de 2012.

Informa: Miguel Crespo

 155-cabalgata_fallas-3

fotos_noticia

 

08 Març 2011
FaceBook  Twitter  

Altres