La crida encén la metxa de les Falles 2011

La crida encén la metxa de les Falles 2011

S'acosta la nit de Sant Josep i les comissions falleres de Puçol intensifiquen les seues activitats: la Crida, L'Exposició del Ninot, els jocs infantils i per a adults, la Nit d'Albaes, la cavalcada del Ninot, el ball de disfresses, la Plantà... El foc i la pólvora fallera han pres ja els carrers de Puçol.

Falta menys d'un mes per a la nit de Sant Josep i l'ambient faller ja es respira pels carrers de Puçol. Després d'un dur any de treball, les sis comissions de la nostra localitat, Hostalets, Molí de Vent, Palau La Torre, Picayo, L'Antiga Muralla i la debutant Camí La Mar, ultimen els preparatius perquè tot estiga a punt en la festa valenciana per excel·lència: les Falles.

Una festa, que com diuen els fallers dura tot l'any i que, quasi sense donar-nos compte, ja ha començat. El dissabte 19 de febrer, es va celebrar la tradicional Crida en la plaça Joan de Ribera, abarrotada de fallers i falleres. Este acte va comptar a més amb la participació de les falleres majors i infantils de les comissions i de la Junta Local Fallera (JLF) de Puçol, així com la dels seus presidents, tant majors com infantils. Tots ells van donar la benvinguda a les Falles 2011 des del balcó de l'Ajuntament de Puçol. Enguany, la Crida va tindre com a gran novetat l'actuació de la banda de cornetes i trompetes del Cabanyal.  Els seus 35 músics van posar la banda sonora a este acte que encén la metxa de la festa fallera.

Una metxa que, a poc a poc, no pararà de consumir-se fins que el 19 de març se li pegue foc als monuments fallers durant la Nit de la Cremà. No obstant, no tots els ninots seran preses del foc. Des del dissabte 26 de febrer fins al dilluns 14 de març, l'Espai Social La Barraca alberga L'Exposició del Ninot, on els visitants podran contemplar els ninots indultats per les comissions i a més vore els seus llibrets. El dissabte 26, a més d'inaugurar L'Exposició del Ninot, la festa fallera es va traslladar al carrer amb la Nit d'Albaes, que va començar en l'Ajuntament de Puçol i que un a un va visitar els sis casals fallers.

El pròxim acte de les Falles 2011 serà el dissabte 5 de març, quan la cavalcada del Ninot recorrerà els carrers de Puçol. A la nit, en la nau de l'antiga estació de RENFE se celebrarà el ball de disfresses. I el diumenge 6 de març, la JLF de Puçol organitza els jocs infantils de la falles. El dissabte 18 de febrer ja es van disputar els jocs per a majors, en el casal de la Falla Picayo, on desenes de fallers es van asseure en la taula per a vore qui eren els millors jugant al parxís, escacs, truc, dames, xinxón....

Verónica Almela, portaveu de la JLF de Puçol, comenta que “els actes fallers ja han començat, però encara falta el millor. El dia 9 tenim ja la Plantà dels monuments fallers. Esperem que hi haja una bona harmonia entre totes les comissions, que faja bon oratge i que la gent gaudisca d'esta nova edició de les falles”.

Informa: Miguel Crespo

137-nit_albaes

 

03 Març 2011
FaceBook  Twitter  

Altres