Sant Antoni celebra les seues festes recuperant les tradicionals calderes

Sant Antoni celebra les seues festes recuperant les tradicionals calderes

Per quart any consecutiu, la Comissió del Bou de Sant Antoni organitza les seues festes, que a més de bous al carrer, compten amb moltes més activitats, com jocs infantils, sopars populars, albaes, cavalcades... Però sens dubte, enguany el plat fort del programa de festejos ha sigut la recuperació de les calderes.

Des del 13 al 16 de gener els veïns del carrer  Sant Antoni i adjacents, així com la resta de ciutadans de Puçol, van disfrutar de les festes en honor al sant que organitza la Comissió del Bou de Sant Antoni. Els actes van començar el dijous 13 amb una solemne missa i una romeria en honor al patró del carrer, que a més es va completar amb el tradicional cant d'albaes.

Després d'honrar al sant, el dijous 14 arribava l'hora dels més xicotets. Desenes de xiquets es van xuplar les dents amb una xocolatada i van acabar la vesprada jugant al bou al carrer amb la desencaixonada i l'embolada dels tradicionals carretons. Vicente Benet, portaveu de la Comissió del Bou de Sant  Antoni, explica que “els xiquets s'ho van passar fenomenal durant les activitats de la vesprada. La xocolatada, com tots els anys, es va celebrar en el Casal de la Falla Palau-La Torre, que una vegada més va col·laborar desinteressadament amb les festes de Sant Antoni”.

Després que s'apagaren les boles de l'últim carretó, arribava l'hora de pegar-li foc a la tradicional Foguera de Sant Antoni. Durant dies, els veïns havien apilat al costat de la muralla de l'antic palau arquebisbal de Puçol els seus trastos vells, que en pocs minuts el foc de Sant Antoni va convertir en cendres. Aplegava llavors el moment de sopar i recuperar forces amb una Torrà. Vicente Benet comenta que “molts veïns van participar en esta sopar popular i després van ballar en la disc-mòbil amb què finalitzaven els  actes festius del divendres. Enguany hem organitzat una disc-mòbil realment mòbil, ja que vam muntar l'equip damunt d'un remolc i ens vam desplaçar pels carrers Sant Antoni, Barreres i els adjacents”.

El diumenge, després d'obrir el dissabte la temporada taurina de Puçol, arribava un dels moments més esperats de les festes: les calderes de Sant Antoni, que l'any passat no es van poder realitzar. Com indica el portaveu de la Comissió del Bou de Sant Antoni, “este és el primer any que la comissió organitza pel seu compte les calderes. Abans només col·laboràvem amb l'ajuntament . Però ara les organitzem íntegrament i estan dirigides als socis i abonats de la comissió, encara que també poden participar la resta de veïns de Puçol”. Després de degustar la caldera, una cavalcada va recórrer els carrers de Sant Antoni i dels seus voltants per a posar el punt i final a les festes que se celebren en honor al seu patró.

Unes festes que enguany, segons Vicente Benet, “han comptat amb la participació de més gent que mai. Cada vegada col·laboren més veïns del barri i de la resta del poble i el nombre d'abonats no para de créixer. A més, enguany ens ha respectat el temps i hem tingut una temperatura molt agradable que també invitava a participar en les festes.  Si continuem així, segur que podem perpetuar esta festa i celebrar-la durant molts anys més”.

Informa: Miguel Crespo

Cavalcada, un dels actes amb major participació

fotos_noticia 

 

21 Gener 2011
FaceBook  Twitter  

Altres