La Junta Local Fallera de Puçol es presenta el pròxim 30 d'octubre en Caxton College

La Junta Local Fallera de Puçol es presenta el pròxim 30 d'octubre en Caxton College

Per quart any consecutiu, la Junta Local Fallera de Puçol nomenarà la seua Fallera Major, que s'encarregarà de representar al nostre poble en els actes fallers que se celebren fora de la nostra població. Falta més de mig any per a la nit de la cremà, però la programació fallera de Puçol ja ha començat a cremar.

El próxim dssabte 30 d'octubre tindrà lloc la presentació de la Junta Local Fallera de Puçol (JLFP). Un acte, en el que a més de conéixer els membres de la junta, es farà oficial la proclamació d'Ana Carmen García Ballester com la seua nova Fallera Major.

Esta jove de la Falla L'Antiga Muralla ostentarà durant 2011 este càrrec simbòlic, que com indica la portaveu de la JLFP, Verónica Almela, "la convertix en l'ambaixadora de les falles de Puçol en tots els actes que es realitzen en altres pobles o ciutats. És el quart any que la JLFP elegix la seua Fallera Major. Abans no hi havia i les falleres majors de cada una de les comissions havien de rellevar-se per a representar a Puçol en els actes dels altres pobles".

Amb este nomenament, que farà oficial el President Nat de la junta local (càrrec que ocupa l'alcalde del nostre poble, José Vicente Martí), donarà inici el calendari de presentacions, que continuarà el 20 de novembre amb la de la falla Camí La Mar, que s'estrena enguany, i que finalitzarà amb la de la comissió degana de Puçol, Hostalets. Com a novetat, enguany la presentació de la JLFP se celebrarà finalment en el Caxton College, a causa de les obres de remodelació de la Casa de Cultura i encara no està inaugurat l'Espai Jove.

A més de les proclamacions de les falles, que ja estan en marxa, i de les presentacions que estan a punt de començar, el col·lectiu faller té el dissabte 13 de novembre una de les seues cites més importants de l'any: els Playback solidaris, que organitza la JLFP conjuntament amb les sis comissions del poble. Verònica Almela explica que "enguany com som més falles hem hagut d'avançar els playbacks, que abans se celebraven en Nadal, però el que no canvia és el seu caràcter benèfic. Com tots els anys donarem la recaptació a alguna ONG. En 2009 va ser Cáritas i en esta edició encara no ho sabem segur, però quasi".

I és que ni tan sols la crisi econòmica ha pogut amb l'esperit solidari de les falles del nostre poble. Una crisi que ha repercutit tant en la disminució del nombre de fallers de cada comissió com en les subvencions municipals. La portaveu de la JLFP comenta que "la Junta té pràcticament la mateixa subvenció que abans, quan érem dos falles menys. Així que ens ha tocat estrényer-nos el cinturó i suprimir algun acte, com el castell de focs artificials del dia de la Cremà. És el que té la crisi".

Amb crisi o sense ella, Puçol continuarà celebrant les festes valencianes per excel·lència com cada any. Estem en el mes d'octubre i el calendari faller ja tira espurnes. Com tot el món sap: les falles no duren una setmana, sinó tot l'any i Puçol comença a respirar l'ambient festiu de la pólvora i el foc faller. El programa d'activitats del calendari faller ja ha començat a cremar.

Informa: Miguel Crespo 

Falles 2010-201 Programa d'actes Junta Local Fallera 2010-2011

El programa d'activitats del calendari faller ja ha començat a cremar

25 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres