Les festes de Sant Miquel vistes per una veïna del carrer

Les festes de Sant Miquel vistes per una veïna del carrer

Un any més s'han celebrat les festes en honor al sant que dóna nom a este carrer de la nostra localitat. Pepa Claramunt, una de les veïnes, ens conta com són i com les ha viscut, especialment l'acte més multitudinari: la cavalcada final.

Les festes van donar començament el divendres dia 24 de setembre amb l'engalanament del carrer amb les banderes en els balcons, per a continuar amb la nit de paelles.

Els següents actes van continuar a partir del dilluns 27, amb l'embolada del famós bou de cartó Miguelito, amb afluència massiva de gent molt, molt jove. Al finalitzar l'embolada, sopar d'aixellet.

El dimarts dia 28 va donar començament la vesprada amb una xocolatà i a continuació es va procedir a la processó amb el sant, que cada any descansa la nit anterior a la festivitat en la casa d'un veí.

El dia 29 és el principal i es dóna començament als actes a les 8 del matí, amb la tradicional despertà, continuant a les 12 amb una missa en honor a Sant Miquel i als difunts del carrer.

A les 2 del migdia, traca correguda al llarg de tot el carrer, finalitzant amb una mascletà.

A la vesprada, va tindre lloc la cavalcada, que va amenitzar una xaranga, a la que van assistir molts participants disfressats i nombrós públic. És, amb diferència, l'acte a què acudix més públic, tant disfressat com persones que s'acosten per a disfrutar de l'ambient i d'una vesprada amb els amics.

El sopar d'aixellet i la disparà de focs artificials, van donar per finalitzats els actes d'enguany 2010.

Texto i fotos: Pepa Claramunt

La cavalcada, potser l'acte amb major participació

Més fotos de la notícia

11 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres