Escola de Pilota, i per què no?

Escola de Pilota, i per què no?

La pilota és un joc mil•lenari que hui lluita per recuperar el seu lloc en l'esport valencià. Els que ho practiquen diuen que és molt divertit i animen als jóvens a provar-ho, convençuts que si ho fan s'enganxaran. Per a aquells que amen la tradició i estiguen orgullosos de la terra, ja està ací l'Escola de Pilota.

 

El poliesportiu municipal porta anys oferint cursos de raspall i galotxa, dos de les modalitats de la pilota valenciana. Compta des de fa més de deu anys amb un carrer "que està molt bé i que ha viscut competicions d'alt nivell". Alejandro Sancho és jugador de pilota des dels 13 anys i té el títol d'entrenador. Enguany està impacient per donar classes però "em falten els alumnes".

Any rere any, l'Ajuntament de Puçol posa en marxa l'Escola de Pilota però els resultats no són els esperats. "Les escoles esportives són un èxit però la de pilota mai s'obri perquè ningú s'apunta", es lamenta Fernando García, tècnic d'esports.

Davant d'esta situació és necessari donar un gir i animar als jóvens del poble a apuntar-se. Als seus 23 anys, Alejandro Sancho és tot un campió i ara vol transmetre els seus coneixements i la seua il·lusió als seus alumnes. El jugador local té molt clar el panorama: "Els companys amb què joc tenen més de 40 anys i prompte es cansaran i ho deixaran. Llavors, amb qui jugaré?". La pilota valenciana busca jóvens promeses. Algú accepta el repte?

El termini per a inscriure's ja està obert i l'única condició és no superar els 18 anys. Les classes s'impartiran dos dies a la setmana i els interessats poden apuntar-se fins al 31 d'octubre en el poliesportiu municipal. Allí t'esperen el carrer i la pilota per a, qui sap, forjar una nova llegenda valenciana de l'esport autòcton. No ho dubtes i comença a pilotar.

Informa: Dani Casado

 

01 Octubre 2009
FaceBook  Twitter  

Altres