Per a ajudar a Haití, el Club de Pesca organitza un torneig “en sec” i acaben tots xopats

Per a ajudar a Haití, el Club de Pesca organitza un torneig “en sec” i acaben tots xopats

El Club de Pesca Puçol se sumava a l'ajuda a Haití amb una novetat, la seua gran novetat: per primera vegada llançarien les seues canyes de pescar en un camp de futbol. Sense aigua. Però els pescadors no saben divertir-se si no és en contacte amb el líquid element. I al final sí que va haver-hi aigua: va ploure.

Durant el matí del diumenge 21 de febrer, en el camp de futbol del Poliesportiu municipal, el Club de Pesca Puçol va realitzar la seua primera activitat destinada a ajudar a Haití: el concurs de llançament amb pilota de tenis substituint al pes habitual (per si algun necessitava practicar més i queia entre el públic), al costat del llançament sobre cinc dianes situades a distinta distància.

Longitud i precisió, dos dels elements clau entre els pescadors, dos d'eixos elements el domini dels quals forja campions. Com Josep Segura, jovençà del club que ja va ser campió del món juvenil el passat any i que també estava entre els participants.

L'objectiu era promocionar el club i també ajudar al país centreamericà sacsat per un terratrémol. I per a facilitar la participació s'havia previst tot: gens de la fosca nit, freda i desangelada, sinó un matí radiant; en comptes de la costa, el poliesportiu; i el mar donava pas al camp de futbol.

S'havia previst tot menys el temps. Si un pensa en pescadors, necessàriament pensa en aigua. I clar, va ploure. No molt, però sí prou per a reduir l'assistència de públic a l'esdeveniment: només una trentena de pescadors i simpatitzants es van animar a participar en el concurs. Encara que això sí, tan llançats com sempre.

I és que no són els pescadors gent que s'arrugue amb l'aigua. Així que poc després de les 7 del matí ja estaven puntuals en el camp de futbol, preparant les dianes, marcant la zona de llançament i movent l'urna per a recaptar fons d'ací cap enllà, invitant a tots a col·laborar amb Haití.

Dos mànegues, separades per l'imprescindible esmorzar, van servir perquè socis i curiosos arribaren el més lluny possible i provaren a donar en les cinc dianes amb el llançament de canya (perdó, amb canya: la canya no es llançava, només l'ham).

A pesar del seu bon humor, el seu afany solidari i la seua indubtable força de voluntat, va haver-hi una cosa que els socis del Club de Pesca Puçol no van aconseguir: que agarrara la canya el regidor d'Esports, Manolo Piñol.

"He vingut a recolzar l'acte i em pareix una iniciativa excel·lent, tant com a promoció de la pesca com per la labor social d'ajuda a Haití", explicava Piñol mentre s'allunyava sense dissimulació de les canyes. "Una altra cosa és llançar la canya ací, en mitat d'un camp de futbol i amb una pilota de tenis penjant. Si em donaren un parell de botes i un baló de futbol encara m'animaria, però pescar en mitat del gespa... ho deixarem per a una millor ocasió".

Eixa millor ocasió pot ser ja mateix, perquè el dissabte 27, a la vesprada, en la platja de Puçol, arriba la segona aposta del club per a ajudar a Haití, esta vegada sí, en el seu medi natural: el concurs solidari de pesca mar-costa. I entre ells estarà Josep Segura, un jovençà a què la llarga llista de premis, inclòs el campionat mundial, no li ha fet oblidar les seues arrels: cada vegada que pot continua passant la vetlada amb els seus companys del club.

La nit del 27 de febrer és una bona ocasió per a vore tot un campió del món en acció. No te pica la curiositat?

23 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  

Altres