Quatre triatletes de Puçol aconseguixen la seua classificació per al Campionat d'Espanya de Gijón

Quatre triatletes de Puçol aconseguixen la seua classificació per al Campionat d'Espanya de Gijón

Quatre components de Tripuçol, la secció de Triatlón de Puçol, més coneguts com tripus, van estar el dissabte 6 de febrer en Águilas, per a participar en el classificatori de duatló per al Campionat d'Espanya elit i grups d'edat. I van aconseguir el seu objectiu: classificar-se per al Campionat d'Espanya de Gijón.

Després d'un viatge entretingut, a què se'ns va unir David Castro (que també competia en Águilas), vam passar el dissabte estudiant els circuits de bici i carrera i fent una volta pel centre de la ciutat.

El diumenge començava amb la carrera de grups d'edat, on participaven 3 tripus: Xavi Munera, Ángel Picó i Nacho Rodríguez. La carrera va començar a les 9 del matí I havien de recórrer 5 quilòmetres a peu sobre un circuit de 3 voltes molt tècnic, amb molts canvis de ritme; 20 km. de bici a un circuit de 3 voltes també; i per a finalitzar, 2'5 km. més de carrera a peu.

La eixida va ser molt ràpida i prompte se van anar formant els grups de carrera, on Ángel anava amb un poc d'avantatge sobre Xavi i Nacho, que van fer uns parcials de 17:40 Angel i 18:03 Xavi i Nacho. En el sector de la bici es van ajuntar els tres en un grup que va anarr caçant a diversos grups i es va formar un gran grup de 50 unitats. Este gran grup va arribar unit a fer la transició i on havien de donar la resta en els últims 2'5 km. Nacho, que és gat vell (i no per l'edat) va fer una bona transició i va acabar la carrera 6t del seu grup d'edat (40-44 anys), Ángel va acabar 17é (30-35) i Xavi el 5t (20-24).

A les 12:15 començava la carrera d'elit, on participava Vicente Pamblanco, amb el mateix recorregut que els grups d'edat.

L'eixida va ser endiablada i tot un gran grup va eixir junt, encara que amb el pas de les voltes se va anar estirant. Vicente va fer un primer parcial de 16:01. Al passar a la bici es va crear un grup d'uns 10 atletes, entre ells Pamblanco, que en la segona volta va donar caça a un grup davanter i es va conformar un nou grup d'uns 20 atletes, en persecució del grup de cap, format per 10 unitats. Vicente va fer una excel·lent transició i va salir el 1r del seu grup per a afrontar els últims 2'5 km. restants de carrera a peu, on al final i amb molt de patiment va acabar el 14é amb un temps de 57:07.

El més important del balanç és que l'objectiu s'ha complit: els quatre triatletes del Tripuçol es van classificar en les seues diferents categories per al Campionat d'Espanya de duatló que se celebra a l'abril a Gijón. Enhorabona a tots per la proesa. Ara a preparar-se per a la gran cita de primavera.

Informa: Vicente Pamblanco

17 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  

Altres