Ultrafons GR10 Xtrem: 93 quilòmetres amb eixida a les 6 am des de Puçol

Ultrafons GR10 Xtrem: 93 quilòmetres amb eixida a les 6 am des de Puçol

Adolf Aguiló (A. Exc. d'Alcanar) va guanyar el GR10 Xtrem, la travessia que unix les localitats de Puçol i Andilla va ser completada pel català en 9 hores i 29 minuts, una marca fabulosa per a este tram de la senda de gran recorregut GR10, de 93 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell acumulat. La prova va començar a les 6 de la matinada en el Palau d'esports de Puçol i van aconseguir finalitzar-la 77 corredors per davall de les 22 hores, entre ells Antonio Picó Arjona, veí de Puçol que va arribar el 44é.

 

El Poliesportiu de Puçol no sols va ser el punt d'eixida, sinó també el lloc d'inscripció, de recepció de participants i l'espai on es va impartir la xarrada tècnica i es va comprovar que tots els corredors complien les exigents mesures de seguretat imposades per l'organització.

La competició va estar marcada per l'emoció segons passaven els quilòmetres, i les hores. Des de l'eixida a Puçol, l'andalús Iván Ortiz (G. M. Benalmádena) va imposar un ritme molt alt que va estirar el grup de seguida. El subcampió de la Copa d'Espanya de carreres per muntanya va arribar a Gátova (km. 43) en primera posició, clarament destacat d'Adolf Aguiló, que inclús va ser retingut en este punt per l'organització a l'haver atallat inconscientment en un punt anterior del recorregut.

Per darrere, Juan Antonio Ruiz (Running Team - La Tienda), posseïdor de l'anterior rècord, compartia persecució amb Juan José Oliva (A. Exc. d'Alcanar) als primers, que fins a eixe moment va anar en augment.

La segona part del recorregut va beneficiar Aguiló, que ja en Montmayor arribava amb 10 minuts d'avantatge sobre Ortiz i mitja hora sobre Ruiz. L'aldea de La Pobleta va veure arribar guanyador a Adolf Aguiló amb una hora d'avanç a l'horari previst.

La participació femenina va tindre a la biscaína Lidia Gómez (Brinean) com a clara favorita. Va prendre el cap de carrera junt amb el seu marit Samuel Arroyo, amb el que compartia també opcions en la categoria de parelles mixtes. Va guanyar en ambdós categories, amb 13H08:12. Lidia va tindre a Montserrat Sisteré (UEC Tortosa) com a perseguidora, segona finalment, i campiona veterana. I Silvia Marimon (C. A. Running Castelló) va ocupar la tercera plaça. Fidel Penya va ser el millor veterà amb 12H27:57.

La competició per parelles va ser igualment emocionant, amb els favorits del Cárnicas Serrano portant la iniciativa. Encara que van ser Vicente Roig i Carlos Pascual, marcant-los sempre de prop, els que es van veure beneficiats per un desorientació dels primers per a arribar en primera posició a meta amb 11H34:25.

Els aventurers van disfrutar (i van patir) d'un recorregut impressionant de vegades, amb sendes en ple parc natural, camins rurals que unixen les aldees de la Muntanya, i inclús zones més tècniques com l'enfilada de la Canal del Garbí, o les geleres de la Bellida.

L'aventura del GR10 Xtrem va ser un somni fet realitat per a un total de 77 finishers, i per a l'organització, que anava a càrrec dels clubs de muntanya CXM València i el CDM Bardés.

Informa: Miquel Giménez (Comunicació GR10 Xtrem)
Fotos: Francisco Sanchis

 

22 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres