Sergio Gadea aconseguix la seua tercera victòria del Mundial en el circuit d'Assen

Sergio Gadea aconseguix la seua tercera victòria del Mundial en el circuit d'Assen

Exactament 475 dies després de la seua última victòria en el Mundial, aconseguida en el GP de Qatar de 2008, Sergio Gadea va aconseguir imposar-se en el Gran Premi d'Holanda. Esta victòria, al costat dels altres tres podis en els GP d'Espanya, França i Catalunya, permeten al pilot de Puçol situar-se quart del Mundial. La victòria de Gadea és el podi número 200 d'Aspar en el Mundial.

La carrera va començar bé per al pilot de Puçol ja que des de les primeres voltes Gadea, Terol i Simón, que seguix líder del Mundial de 125 cc, van barallar sense més rivals pels llocs del podi en el circuit d'Assen.

Així, Cortese, que eixia des de la pole, va caure relegat a l'octava plaça en la primera volta, i a 18 del final va sofrir una caiguda que li va fer abandonar; mentre Iannone, que va eixir molt agressiu, lluitant per un primer lloc per a no despenjar-se de les primeres places en la classificació general, tan sols va poder lluitar des de la mitat de la carrera per la quarta plaça al costat de Bradley Smith, amb el cap a més de sis segons.

Esta situació permetia a Julián Simón, líder del campionat, Nico Terol, que porta tres podis consecutius, i Sergio Gadea, assegurar-se un lloc en el podi, en el que els tres buscaven una victòria que Julián Simón va intentar adjudicar-se en l'última volta, que afrontava des de la primera plaça, i en la que finalment Gadea i Terol li van superar per a relegar-li a una tercera plaça que no l'impedix seguir el cap del Mundial de 125 cc.

En la lluita per la quarta plaça, encara que Andrea Iannone (Aprilia) va portar l'avantatge durant tota la carrera, en l'última volta Smith (Aprilia) anava per davant per a deixar a Iannone, que havia barallat dur en les primeres voltes pel podi, en el quint lloc.

No obstant, hores després els comissaris de carrera van decidir sancionar a Terol amb 20 segons, pel seu incident amb Julián Simón en l'última volta. Este fet va provocar un canvi important en la classificació que no afectava per a res a Gadea. Simón va ser segon, amb el que augmenta un poc més la seua diferència en la classificació del Mundial; tercer va ser Bradley; quart, Iannone; i quint Nico Terol.

En la classificació del Mundial primer va Simón amb 104 punts; segon és el seu company d'escuderia en el Team Aspar Bradley Smith, con 98'5 punts. Tercer és Andrea Iannone, con 84'5 punts i quart és el pilot de Puçol -i company de Simón i Smith en el Team Aspar- amb 84 punts. El Mundial tornarà el 19 de juliol amb el GP d'Alemanya.

Informa: Hortanoticias.com

28 Juny 2009
FaceBook  Twitter  

Altres