Escola Municipal de Triatló de Puçol: quatre anys creant atletes

Escola Municipal de Triatló de Puçol: quatre anys creant atletes

En 2008, l'Escola Municipal de Triatló de Puçol complix quatre anys de vida i cada vegada suma més atletes. Va començar amb dotze xavals, i a dia de hui són aproximadament cinquanta els que acudixen regularment a entrenar per a posar-se en forma i arribar a ser grans esportistes.

 

Que el triatló guanya adeptes en la població és una realitat. Fa ja quatre anys que es va formar l'escola al si del Club d'Atletisme, presidit llavors per Francisco Sanchis. Poc després es va deslligar per a convertir-se en la que hui és l'Escola Municipal de Triatló, que si en un principi comptava amb dotze alumnes, a dia de hui suma uns cinquanta.

El director de l'escola, que prepara a jóvens de set a quinze anys, és Jesús Jiménez, esportista de solvent experiència que porta cinc lustres competint a tots els nivells. A Jesús, s'afigen dos entrenadores més: Inés Barres, que coordina la part de natació i carrera, i Manuel Andreu, que s'encarrega de ciclisme. No hem d'oblidar que el triatló és un esport que requerix una gran forma física al combinar la natació, la carrera i el ciclisme.

Com apunta Jesús Jiménez, a més de competicions, realitzen altres activitats "per a aquells alumnes que no estan interessats a competir", tals com la que es va organitzar l'última quinzena de novembre en el centre El Semàfor de Bétera per a inculcar als esportistes normes d'educació vial. També realitzen acampades i concentracions; en el mes d'octubre per exemple, es van desplaçar fins a a l'embassament d'Alarcón. Per a Jesús, "es tracta de fomentar la convivència entre ells a més de l'esport".

Estos jóvens atletes entrenen els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes en el Poliesportiu Municipal, i hi ha diferents horaris i grups, perquè cap aficionat a esta modalitat esportiva es quede sense practicar-la.

I pel que s'ha vist en l'escola s'empren a fons, perquè en 2008 alguns dels seus membres han aconseguit podis en jocs esportius de la Comunitat Valenciana: Fran Calvo, Manuel Novella, Inma Novella i Iris Rodríguez de Déu. A més, diversos alumnes van participar en 2007 en els campionats d'Espanya de Conca i Fuenlabrada.

A vore si l'afició no decau... i el triatló continua creant bons esportistes.

Informa: Nuria Martínez León

 

05 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres