Los hombres de Paco guanyen el torneig solidari amb el Sàhara

Los hombres de Paco guanyen el torneig solidari amb el Sàhara

Dos setmanes de competició, vint-i-cinc equips, quasi tres-cents jugadors i una causa solidària, han sigut els elements fonamentals del II Torneig de futbol 7 solidari amb el poble sahrauí, que s'ha celebrat en el camp municipal José Claramunt, organitzat per l'Associació per a la Solidaritat amb el Món (ASOM).

 

"Bona noticia que l'any que ve no s'haja de celebrar este torneig perquè ja no siga necessari i el poble sahrauí haja aconseguit tornar a la seua llar", assenyala Sara León, presidenta d'ASOM."Però mentre continuen exiliats en el desert, des de la nostra ONG continuarem organitzant tot tipus d'activitats per a ajudar-los i recordar els nostres veïns la injustícia que s'està cometent amb ells".

Així de contundent es mostrava l'organitzadora del torneig uns minuts abans que es disputara la gran final, a la que van accedir Los hombres de Paco i Paseo Norte, després d'haver superat la fase inicial de grups i les distintes eliminatòries, que van resultar esgotadores per celebrar-se consecutivament des del dimecres (quarts de final), passant pel dijous (semifinals), fins a arribar al divendres 11 de juliol a les 21 hores, moment de la gran final.

Encara que eren favorits els jóvens de Paseo Norte (que havien superat amb solvència les seues dos eliminatòries anteriors), al final es van alçar amb el triomf Los hombres de Paco (els que havien sofrit en quarts i semifinals, on van empatar estes dues encontres i es van classificar per penals). Precisament un penal a falta de cinc minuts va acabar per sentenciar el partit amb un definitiu 2-0.

Una hora abans, La family aconseguia imposar-se per 3-1 a Els calents, en la final de la UEFA una de les novetats d'esta segona edició.

"Vam decidir crear el torneig de la UEFA perquè no sols passaren els dos primers de cada grup a la fase de quarts, sinó que també el tercer i quart classificat pogueren continuar competint en el que hem anomenat afectuosament UEFA", explica la presidenta d'ASOM."Ja que parlem d'un torneig solidari vam pensar que el més lògic és que equips menys potents pogueren tindre també la seua oportunitat i, la veritat, ha sigut tan emocionant la UEFA com la Champions. I així tots contents".

L'entrega de premis, celebrada en el mateix camp municipal José Claramunt, va estar a càrrec de Carlos Novella, regidor d'Esports, i Chimo Galcerá, primer tinent d'alcalde.

A més, l'organització va voler agrair la col·laboració de distints organismes i va fer entrega de distincions als representants de l'Emissora Municipal de Televisió, la Unió Esportiva Puçol i el Departament de Comunicació de l'ajuntament, per la seua desinteressada aportació al bon funcionament d'este torneig.

Si vols conéixer tots els detalls del torneig, pots descarregar-te en el següent PDF la composició dels grups, els resultats de la primera fase i totes les dades sobre este segon torneig.

Resultats i classificacions finals del torneig


 

11 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  

Altres