Quasi 300 jugadors i 25 equips recolzen al Sàhara amb el torneig solidari de futbol 7

Quasi 300 jugadors i 25 equips recolzen al Sàhara amb el torneig solidari de futbol 7

Comença el II Torneig de futbol 7 solidari amb el Sàhara, amb la presència de 25 equips i quasi 300 jugadors. La proposta d'ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món), recolzada per l'ajuntament, ha aconseguit un rotund èxit de participació en el seu segon estiu d'existència.

 

Un total de 25 equips participen en este torneig de futbol 7, que es disputa totes les vesprades de dilluns a dissabte en el camp municipal José Claramunt. El fet de ser un número imparell ha obligat a l'organització a distribuir als clubs en tres grups de sis equips i un quart grup de set.

Tots ells jugaran una primera fase pel sistema de lligueta, però amb una important novetat respecte al torneig del passat estiu: els dos primers classificats passen a jugar una fase final per eliminatòries, del que eixirà el campió d'este torneig que s'ha anomenat afectuosament la Champions. Però, per a permetre que altres equips continuen jugant, el tercer i quart classificat de cada grup jugarà una altra eliminatòria a què, lògicament, han titulat la Copa UEFA. Així tots feliços, perquè juguen més partits.

I és que el costat lúdic és inseparable, encara que tampoc cal oblidar l'aspecte solidari. L'aposta d'ASOM és cridar l'atenció sobre la situació que continua vivint el poble sahrauí en l'exili, en mitat del desert, d'ací que no sols es pense en el futbol, sinó també en este poble: la bandera sahrauí presidix els partits des del centre del camp, els equips han sigut invitats a firmar un manifest a favor del Sàhara, s'anima a tots a conéixer la web www.todosconelsahara.com (aquella que va apadrinar Javier Bardem en l'últim festival de cine del Sàhara) i, igual que l'any passat, s'espera comptar en la clausura del torneig, el divendres 11 a les 22 hores, amb la presència del Delegat del Sàhara a la Comunitat Valenciana, perquè entregue els trofeus en companyia dels representants de l'Ajuntament de Puçol.

"Cada club paga 130 euros per la inscripció, el que ja suposa una important injecció econòmica que utilitzarem per a comprar queviures per a la pròxima Caravana per la pau", explica Sara León, presidenta d'ASOM i organitzadora del torneig. "Però, a més, molts dels participants han firmat el manifest de suport i també han visitat la web que va posar en marxa Javier Bardem, per la qual cosa estem complint amb folgança els dos fins que ens vam proposar a l'organitzar el torneig solidari".

Perquè la festa siga completa, també en l'esportiu hi ha participants dignes de figurar en alguna antologia. Al marge de la multitud d'equips que inclouen el nom del Sàhara en la denominació de l'equip (River Sàhara, Frente Polisario, Sàhara de l'Horta, Sàhara Lliure, Viejo Sàhara...), alguns veterans del torneig han donat la campanada.

Com a exemple, l'equip de l'ajuntament (batejat com l'Ajuntament de quasi tots), que l'any passat va acabar la seua flamant participació amb zero punts, enguany ha debutat amb una victòria enfront de MKS... i ni els propis components de l'equip ixen de la seua sorpresa: ells que pensaven que l'única cosa important era participar, ara han descobert que això de guanyar té la seua gràcia i tot.

 

02 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  

Altres