Francisco Calvo obté el subcampionat d’Espanya de triatló amb la selecció valenciana

Francisco Calvo obté el subcampionat d’Espanya de triatló amb la selecció valenciana

Setze seleccions autonòmiques es van donar cita entre el 20 i el 22 de juny a Las Palmas de Gran Canària, per a celebrar el Campionat d’Espanya de triatló per comunitats. Al final, l’equip de la Comunitat Valenciana es va fer amb el segon lloc, jugant un paper fonamental en aquest subcampionat el triatleta Francisco Calvo de Puçol.

Els resultats obtinguts al llarg de la temporada han sigut els que han determinat la fase final del Campionat d'Espanya de triatló per autonomies. Una cita que va tenir lloc a Las Palmas i a la qual hi van acudir quatre xics i quatre xiques de cada comunitat autònoma.

La selecció valenciana va comptar amb la presència de: José González i Andreu Ferreiro de Gandia, Rubén Candel de Manises, i el nostre triatleta local Francisco Calvo Claramunt; en quant a les fèmines, Jennifer Heredia de Gandia, Paula Navarro de Bètera, Nuria Merlo de Manises i Maria Schreiber de Dènia.

El campionat constava de dos fases: un aquatló i un triatló per relleus.

En aquatló, primer van eixir les fèmines, que van quedar en les següents posicions: Paula va ser la 20a, Maria la 45a i Nuria la 47a.

"Respecte a Jennifer, hi va quedar desqualificada en desorientar-se un poc en les boies del mar, ja que calia deixar la última a la dreta, i tant Jennifer com la gallega Melina, actual campiona de duatló, la van passar per l'esquerra, quedant desqualificades en la prova", explica Paco Calvo, president del Club Atletisme Puçol, que hi va estar seguint la prova.

En segon lloc, es va realitzar la prova masculina d'aquatló, en la qual els triatletes valencians van quedar en les següents posicions: Andreu el 10é, José el 14é, Francisco el 35é i Rubén el 38é.

Estos resultats discrets van donar un gir total en la prova de triatló, celebrada el diumenge 22: "eixe dia les coses van eixir molt millot i en el triatló els xics acabaren segons, tot i que en una molt renyida competició, arribant a estar en alguns moments en la primera posició", recorda el president del club local. Les xiques, per la seua banda, hi van aconseguir un meritori sisé lloc.

Cal destacar que al llarg d'estos dies de competició hi ha hagut molta convivència, ja que les 16 seleccions s'allotjaven en el mateix hotel i han compartit molt bons moments.

"A més, en el cas de la Comunitat Valenciana, han regressat amb molt bons records i amb una medalla de plata, cosa que sempre és important per a la promoció d'este esport a les nostres terres", finalitza Paco Calvo.

27 Juny 2008
FaceBook  Twitter  

Altres